Mustafah Abdulaziz premiat in cadrul Leica Oskar Barnack Award 2019

Mustafah Abdulaziz a câștigat concursul de fotografie Leica Oskar Barnack din 2019.

Mustafah Abdulaziz water winner Leica Oskar Barnack Award 2019
Mustafah Abdulaziz – Leica Oskar Barnack Award 2019

Fotograful american Mustafah Abdulaziz, stabilit în Berlin, este onorat cu acest prestigios premiu de fotografie pentru proiectul foto ”Water” și primește 25.000 de euro dar și un aparat de fotografiat Leica M plus obiectivele aferente, produse în valoare de 10.000 €

Leica Oskar Barnack Award 2019  winner Mustafah Abdulaziz
Wter

De mai bine de opt ani, Mustafah călătorește în lumea mare, căutând imagini metaforice sau chiar izbitoare care să surprindă semnificația pe care apa o poate avea. Când se ia în considerare munca implicată în seria foto, Abdulaziz oferă o privire asupra modului său particular de a gândi și a modului în care s-a derulat proiectul.

fotograf american Mustafah Abdulaziz proiect foto apa
Water

Despre poriectul foto, Mustafah Abdulaziz afirmă: ” „Apa” este un proiect fotografic de lungă durată despre cum interacționează ființele umane cu lumea naturală și ce înseamnă acest lucru pentru civilizația și viitorul nostru. În acest sens, este prima mea încercare de o asemenea amploare…. Nu regizes situațiile, nu-i dirijez oamenii, iar motivele acestui lucru sunt duble: primul este pur și simplu că nu sunt tocmai bun pentru așa ceva; al doilea este că nu se potrivește cu modul în care văd. Vreau să observ, să particip la viața oamenilor ca mine, ca persoană și nu ca fotograf. Aparatul foto și această realitate pe care o fotografiez sunt destul de auxiliare.”

Mustafah Abdulaziz a fost premiat și în 2015 în cadrul Syngenta Photography Award

Alte fotografii ale poriectului foto ”Water” dar și detalii se află de pe această pagină

photosetup.ro

Nanna Heitmann a fost desemnată câștigător al categoriei Leica Oskar Barnack Award Newcomer 2019 cu seria de fotografii „Hiding from Baba Yaga“.

Nanna Heitmann winner Leica Oskar Barnack Award Newcomer 2019
Nanna Heitmann – Hiding from Baba Yaga

Despre priect Nanna spune:
„Mama mea vine din Rusia; dar Rusia, în afară de Moscova, era doar un spațiu mare, gol pe hartă. Așadar, am decis să fac un semestru în străinătate în Tomsk, Siberia. Modul în care mi-am imaginat Rusia a fost definit prin filmele copiilor sovietici și basmele slave; și au inspirat și povestea mea, „Ascundându-mă de Baba Yaga”. Baba Yaga este o figură importantă în folclorul slav. Este o vrăjitoare imprevizibilă și periculoasă, care locuiește într-o mică colibă din mijlocul pădurii. Pentru proiectul meu, am împrumutat un Jeep rusesc, l-am împachetat cu echipament de camping și am condus spre Republica Tuva din sudul Siberiei…În mare măsură, am urmat cursul râului Yenisei de-a lungul călătoriei mele. Sursa sa se află în Republica Tuva – care face parte din Federația Rusă – la granița cu Mongolia. Se plimbă spre nord prin toată Siberia, până la revărsarea în Oceanul Arctic.”

Leica Oskar Barnack Award Newcomer 2019 Nanna Heitmann fotografa germania rusia
Nanna Heitmann – Leica Oskar Barnack Award Newcomer 2019

Născută în Ulm în 1994, Nanna Heitmann a studiat fotoreportajul și fotografia documentară la colegiul din Hanovra.
Fotografă germană Nanna Heitmann a primit 10.000 de euro , un aparat foto Leica M și obiectivele aferente.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Detalii și fotografiile finaliștilor pot fi văzute pe site-ul https://www.leica-oskar-barnack-award.com/en/information/finalists-2019.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.