Muzeul Prado iese in strada la Palatul Sutu – Muzeul Municipiului Bucuresti

“Muzeul Prado iese în stradă” este expoziţia fotografică outdoor la Palatul Suţu, sediul Muzeului Municipiului Bucureşti.

Muzeul Prado iese in strada Bucuresti palatul Sutu poza tablou
expozitia foto “Muzeul Prado iese in strada” – Amalia de Llano y Dotres, Contesa de Vilches – Federico de Madrazo y Kuntz

Organizată de Ambasada Spaniei la Bucureşti în colaborare cu Muzeul Naţional Prado din Madrid şi cu sprijinul Muzeului Municipiului Bucureşti expoziţia fotografică “Muzeul Prado iese în stradă” va putea fi văzută până în 24 noiembrie 2019 pe gardul Palatului Suţu din Bucureşti, zona piața Universității.

expozitie foto Muzeul Prado iese in strada Bucuresti gard palat sutu
expozitie foto outdoor – palatul Sutu, Bucuresti

Turiştii şi locuitorii capitalei vor avea ocazia de a admira 22 dintre operele cele mai reprezentative ale Muzeului Prado, principala instituţie culturală a Spaniei şi unul dintre cele mai importante muzee din lume care anul acesta împlineşte 200 de ani.

poza turist bucuresti palatul sutu expozitie fotografie tablouri
turista

Sunt expuse reproduceri impecabile ale unor capodopere semnate de Goya, Velázquez, Rubens, Botticelli, Rembrandt sau Hieronymus Bosch, prezentate la o scară de 1:1.

poza tablou peisaj iarna patinatori muzeul national prado
Peisaj de iarna cu patinatori si cursa de pasari – Pieter Bruegel cel tanar

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

poza tablou umbrela de soare muzeul prado bucuresti gard palatul sutu
Umbrela de soare – Francisco de Goya y Lucientes

Proiectul se doreşte a fi o fereastră către cunoaşterea bogăţiei artistice a Muzeului şi a artei occidentale în general, deoarece Prado şi colecţiile sale oferă o imagine cuprinzătoare asupra picturii europene de la începutul secolului al XII-lea până în primii ani ai secolului al XX-lea. Operele sale ne permit să parcurgem istoria Spaniei şi a întregii Europe, cu ajutorul unora dintre cei mai mari artişti ai săi.

Citește și: Muzeul Guggenheim din New York – lucrari de arta interesante gazduite de o cladire pe masura

Expoziţia a fost prezentată anterior în numeroase oraşe din America Centrală şi de Sud, Filipine, SUA şi Spania şi oferă prilejul unui periplu prin vastele colecţii de pictură găzduite de Muzeul Prado.

photosetup.ro

Prin intermediul acestor lucrări, selectate cu deosebită grijă şi atenţie, se dezvăluie trecătorilor motivele pentru care Muzeul Prado reprezintă una dintre principalele pinacoteci ale lumii şi un autentic Patrimoniu al Umanităţii.

fotostefan

One thought on “Muzeul Prado iese in strada la Palatul Sutu – Muzeul Municipiului Bucuresti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.