Nikon 24-85mm F3.5-4.5G ED VR – noul obiectiv Nikon

Nikon a anuntat lansarea unui nou obiectiv pentru formatul FX: Nikkor AF-S 24 – 85 mm f:3,5 – 4,5 G ED VR.

zoom nikon
Nikon 24-85mm

AF-S NIKKOR 24–85mm f/3.5–4.5G ED VR este un obiectiv in format FX, ce combina o distanta focala practica si o constructie rezistenta intr-un pachet accesibil. Acesta a fost proiectat pentru oferi o solutie compacta si usoara in comparatie cu alte obiective FX cu plaja focala asemanatoare. Dar ca si acestea, AF-S NIKKOR 24–85mm f/3.5–4.5G ED VR poate fi utilizat intr-o multitudine de situatii, de la fotografia de peisaj la portret si fotoreportaj.

Obiectivul ofera o reproducere fidela a culorii datorita tratarii sticlei cu un strat Nikon Super Integrated Coating, iar sticla cu dispersie scazuta (ED) si cele trei elemente asferice din componenta blocului optic ajuta la obtinerea unei claritati si a unui contrast impresionante, chiar si la diafragma maxima. Sistemul VR II de reducere a vibratiilor asigura un spor de pana la patru diafragme, iar autofocalizarea este realizata prin intermediulul unui motor SWM, silentios, care permite controlul manual al planului de focalizare.

Noul obiectiv va fi disponibil la inceputul lunii iulie, la un pret recomandat de 600 euro, iar aparitia lui ma face sa cred ca este certa aparitia intr-un viitor apropiat a lui Nikon D600.

Cateva imagini de test pot fi vazute pe pagina de Flickr dedicata.

UPdate: imagini realizate cu acest obiectiv si Nikon D600 pot fi vazute la Galeria foto, iar review-ul meu poate fi citit aici.

fotostefan

One thought on “Nikon 24-85mm F3.5-4.5G ED VR – noul obiectiv Nikon”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.