Nikon a lansat un nou obiectiv: AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED

Nikon a lansat un nou obiectiv cu distanta focala fixa si luminozitate mare: AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED. Lansarea acestui obiectiv a coincis cu atingerea pragului de 100 milioane obiective fabricate de Nikon si cu aniversarea a 99 ani de la infiintarea Nikon.

poza obiectiv Nikon 105mm f1.4 AF-S ED
Nikon 105mm f1.4 AF-S ED

Noul obiectiv AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED este destinat in primul rind utilizatorilor aparatelor foto dslr in format FX (full frame). Se adreseaza in special fotografilor profesionisti si entuziasti si este un obiectiv perfect pentru portrete, fashion sau scene mai slab luminate.

poza AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED Nikon D5
AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED si Nikon D5

Controlul diafragmei este electromagnetic, ceea ce permite o expunere optima chiar si in conditii de fotografiere continua cu viteza mare. Diafragma minima este F16. Focalizarea automata este cursiva, silentioasa si rapida, gratie motorului SWM (Silent Wave Motor) de la Nikon. Distanta minima de focalizare este de 1 m.
Obiectivul Nikon AF-S Nikkor 105mm F/1.4E poate fi folosit pe orice vreme, fiind rezistent la umezeala si sigilat impotriva prafului. Elementul frontal este acoperit cu fluorina pentru a face inlaturarea murdariei si apei mai usoara.

parasolar obiectiv Nikon 105mm f1.4 AF-S ED
parasolar Nikon 105mm f1.4 AF-S ED

Constructia este complexa, 14 elemente in 9 grupuri, cu trei elemente ED si nu lipseste nici acoperirea Nano Crystal. Diafragma are noua lamele circulare pentru un bokeh placut. Acoperirea Nikon Nano Crystal reduce considerabil lens flare si ghosting cand faci fotografii cu o sursa de lumina in fata.
Marimea filtrului este 82 mm, iar greutatea obiectivului este de 985 g. Dimensiunile lui sunt: 106 mm (L) si 95 mm (D).

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Obiectivul Nikon 105mm f1.4 AF-S ED va fi disponibil la partenerii Nikon din Romania incepand cu prima jumatate a lunii septembrie 2016 la un pret aproximativ de 2.200 Euro (in jur de 11.000lei). Pretul actualizat poate fi verificat la Photosetup (oferte) sau F64 (oferte) sau eMag (oferte)

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.