Nikon Photo Contest International 2010-2011

Cea de-a 33-a editie a NPCI ofera fotografilor din toata lumea oportunitatea de a se afirma in cadrul uneia dintre cele mai importante competitii fotografice. Inscrierile pentru concurs se vor desfasura in perioada 1 septembrie – 30 noiembrie 2010, iar castigatorii vor fi anuntati in luna iunie 2011.

NPCI_logo_2010_11

Pentru aceasta editie vor exista doua categorii de concurs: prima va avea subiect liber, iar cea de-a doua va fi bazata pe tema “Energie”. Pentru subiectul liber sunt acceptate in concurs fotografii care trateaza orice tema, fara restrictii. In categoria “Energie” se pot inscrie fotografii ce surprind energia subiectilor astfel incat sa inspire, sa motiveze sau sa incante fotograful sau privitorii imaginii. In plus, se vor acorda premii si intr-o categorie speciala, “Talente in Devenire” (Emerging Talent Award), tinerilor cu varste sub 29 de ani.

Pentru a va inscrie la concurs trebuie sa completati formularul de pe site-ul concursului, http://www.nikon-npci.com, si sa trimiteti imaginea prin intermedul platformei online. Puteti inscrie maximum doua imagini in fiecare categorie de concurs (patru in total). Imaginile trebuie sa fie realizate cu un aparat foto compact sau SLR, digitale sau cu film. Sunt excluse fotografiile realizate cu aparate foto de format mediu sau mare. Marimea maxima acceptata este de 10MB, iar formatul imaginii trebuie sa fie JPEG. Sunt acceptate si fotografii care au fost editate cu ajutorul unui software dedicat.

Fotografiile castigatoare vor fi alese de un juriu format din fotografi profesionisti din intreaga lume. Din cele 53 de fotografii premiate, una va primi Marele Premiu (Grand Prize), 16 fotografii din fiecare categorie vor primi premiile intai, doi si trei, 4 tineri fotografi vor primi premiul intai in cadrul categoriei “Talente in Devenire” (Emerging Talent), iar alti 16 vor fi mentionati in cadrul aceleiasi categorii.

Marele premiu consta intr-un pachet format dintr-un Nikon D3S, un obiectiv NIKKOR 24mm f/1.4 si un obiectiv NIKKOR 24-70mm f/2.8. Printre celelalte premii trebuie amintite Nikon D300S alaturi de Speedlight SB-900, NIKKOR 18-200mm f/3.5-5.6 DX si NIKKOR 16-35mm f/4, Nikon D5000 alaturi de NIKKOR Micro 85mm f/3.5 DX, Nikon D3000, Nikon P6000 si Nikon S1000pj.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.