O plimbare japoneza prin cele 4 anotimpuri

Ambasada Japoniei in Romania si Asociatia Chado Urasenke Tankokai Romania in parteneriat cu Teatrul Odeon si Asociatia Radacini Culturale (ARC) ne-au invitat sa fim oaspeti intr-o casa de ceai, vineri – 12 octombrie 2012 – la Sala Studio a Teatrului Odeon.

ceai japonez
ceremonia ceaiului

Organizatorii au avut ca invitata pe doamna Michiko NOJIRI, maestra de ceremonia ceaiului care locuieste in Italia si conduce Asociatia Urasenke Europa, pentru doua demonstratii de Chanoyu. Cu aceasta ocazie publicul a avut posibilitatea sa aprecieze savoarea unei cani de ceai verde Matcha si a unei miniaturale prajituri nipone.

Sensei NOJIRI
Sensei NOJIRI

Sensei NOJIRI a fost asistata de maestrul de ceai, Gabriel SOGA CACIULA si de membrii Asociatiei Tankokai Romania si a raspuns la finalul demonstratiilor intrebarilor din public.

maestrul de ceai, Gabriel SOGA CACIULA
Gabriel SOGA CACIULA

La inceputul ceremoniei organizatorii ne-au rugat sa ne inchidem telefoanele mobile, dar pentru ca suntem români, in timpul ceremoniei ceaiului au rasunat diverse sonerii de mobile!
Am gasit pe vimeo o filmare a ceremoniei ceaiului si v-o prezint pentru ca nu am filmat ceremonia desfasurata la teatrul Odeon:

Tea Ceremony Experience En from Paul Leeming (Visceral Psyche) on Vimeo.

Asociatia Tankokai Romania organizeaza cursuri de ceremonia ceaiului pentru cei interesati si are deja membri care s-au dedicat acestei arte dupa doar cateva sedinte la sediul asociatiei.

In deschiderea evenimentului invitatii au admirat in Galeria Odeon, expozitia de kimonouri, haiga, bonsai, origami si bonseki intitulata Cararile Timpului – O plimbare japoneza prin cele patru anotimpuri:

bonsai
bonsai
origami
origami
kimonouri
kimonouri
kimonouri
kimonouri
imbracaminte japoneza
kimonouri

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.