Parcul Morarilor din Bucuresti – fotoplimbare de primavara

Unul din cele mai frumoase parcuri ale cartierului Pantelimon din București este parcul Morarilor. Încă nu am aflat de ce parcul se numește Morarilor, dar am să vă prezint câteva fotografii realizate în această primăvară capricioasă.

poza parcul morarilor primavara bucuresti
parcul Morarilor – Bucuresti

Despre parcul Morarilor putem spune fără greșeală că este o oază de verdeță între multe blocuri. Părcul este plin de flori în cele trei anotimpuri fără zăpadă, sunt prezente locuri de joacă pentru copii, inclusiv acele automate de joacă (trenuleț, mașinuțe,etc), mese pentru table, șah, teren de fotbal, o zonă specială pentru câini, spațiu amenajat cu aparate pentru sport și nelipsitele chioșcuri cu dulciuri.

poza primavara flori parcul morarilor bucuresti
primavara

Dacă nu mă înșel accesul cu bicicleta este interzis în parcul Morarilor, în schimb puteți să vă plimbați sau alerga în voie pe aleiile parcului, deoarece nu sunt câini fără stăpân.

foto poze primavara parcul morarilor bucuresti sector 2 pantelimon
primavara in parcul Morarilor
poze foto parcul morarilor primavara pantelimon
parcul Morarilor – primavara

Din parcul Morarilor nu lipsesc bancuțele și este dotat cu toalete publice (acel model din plastic) plus o fântână cu apă potabilă dintr-un puț de la 208 m adâncime. Fântâna cu numele “Sfântul Nicolae”, funcționează doar în sezonul cald.

activitati-cadou.ro

Aproximativ în centrul parcului se află Lacul Morarilor, străbătut de un pod acoperit cu piatră cubică, iar pe marginea lui au fost montate niște luminițe colorate (dar nu știu dacă se aprind chiar în fiecare seară, sau doar în weekend).

poza lacul morarilor bucuresti sector 2
lacul Morarilor
poza pod lac morarilor bucuresti pantelimon
pod – parcul si lacul Morarilor

De pe pod se pot vedea plutind pe lac rațe sălbatice, pescăruși, uneori chiar și broaște țestoase. În lac se mai pot vedea peștișori ce sunt hrăniți de copii de pe pod sau pescuiți de unii adulți de pe marginea lacului.

poza fantana arteziana lacul morarilor bucuresti pantelimon
fantana arteziana lacul Morarilor

Turnul de Apă devenit Turnul de Artă, prin munca celor de la Make a Point

poza turn apa arta pantelimon bucuresti
Turnul de Arta

Vă recomand să citiți și: Prin parcul Morarilor la fotografiat pescarusi

Din câte am observat (până astăzi) parcul Morarilor este singurul parc din București care are o zonă dedicată magnoliilor. De altfel, vi le-am și prezentat deja, în acest post

poza foto zona magnolii parcul morarilor bucuresti primavara
zona magnoliilor – parcul Morarilor
poza magnolii parcul morarilor bucuresti pantelimon
magnolii parcul Morarilor – Bucuresti

Alte poze realizate în parcul Morarilor pot fi văzute la Galeria Foto, dar vă recomand să-l vizitați, chiar dacă nu locuiți în sectorul 2 al Bucureștiului.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

La parcul Morarilor se poate ajunge cu autobuzul 104, cu metroul la stația Costin Georgian sau cu tramvaiele 14, 55 și 46. Desigur pentru orientare puteți folosi harta Google Maps ca să ajungeți în parcul Morarilor.
În final am și o întrebare: care este parcul tău preferat din București?

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

2 thoughts on “Parcul Morarilor din Bucuresti – fotoplimbare de primavara”

  1. Cred ca ii zice Morarilor din cauza soselei Morarilor ce trece pe acolo. De ce ii zice Soseaua Morarilor? Nu cunosc concret. Poate din cauza faptului ca se afla chiar langa ce era candva fabrica de paine Titan, cu caile ferate ce intrau direct in fabrica si mergeau paralel cu Bulevardul Basarabia. Intelegi legatura dintre Morarilor – morari, morar, morarit si fabrica de paine Titan? Unde intrau granele la morarit?
    Corectati-ma daca ma insel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.