Premiul Henkel pentru Arta

Premiul Henkel CEE pentru Arta in Romania – editia 2010

Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) anunta lansarea celei de-a noua editii a « Premiului Henkel CEE pentru Arta ». Artisti din 31 de tări, printre care si Romania, sunt invitati sa-si inscrie lucrarile din domeniile pictura, desen, fotografie, video si instalatie, castigatorul urmand sa fie recompensat cu suma de 7,000 Euro.

henkel

Artistii romani sunt asteptati si ei sa se inscrie in competitie. Si anul acesta, in cazul in care exista mai mult de cinci inscrieri in Romania, se va organiza o preselectie locala, jurizata de personalitati importante ale mediului artistic local. Juriul va alege trei artisti care vor intra in procesul final de selectie de la Viena, precum si un castigator local, care va primi un premiu de 1,000 Euro. Fiecare dintre cei trei artisti selectionati pentru etapa internationala va trebui sa trimita lucrari originale, pentru evaluare la Viena.

In cazul in care sunt numai cinci inscrieri in competitie, lucrarile vor fi transmise direct la Viena, pentru selectia finala.

Conditii de înscriere în concurs

Pentru inscrierea la aceasta editie a “Premiului Henkel CEE pentru Arta” sunt necesare urmatoarele documente:

– Curriculum Vitae si o descriere a activitatii artistice (in limba engleza sau germana);
– Numar lucrari inscrise: 5-10 max. Nu se accepta lucrari in original!
• Pentru sectiunile pictura, desen, fotografie: reproduceri sub forma de fotografii si/sau cataloage (Format: max A3). Nu se accepta diapozitive, CD-uri sau DVD-uri!

• Pentru sectiunile video si instalatie, lucrarile vor fi trimise ca DVD-uri. Durata maxima a materialelor de prezentare nu trebuie sa depaseasca 10 min.
– Lucrarile nu trebuie sa fie anterioare anului 2007.
– Varsta limita a aplicantilor este 40 ani.

Henkel nu isi asuma responsabilitatea pentru eventuala deteriorare a lucrarilor de arta. Lucrarile inscrise de artisti vor fi returnate dupa deliberarea juriului sau dupa expozitie.
Nu se percepe taxa de participare la concurs. Compania Henkel va suporta costurile de transport de aproximativ 150 Euro. Artistii nu vor fi remunerati pentru participarea la expozitia din Viena sau pentru expozitia din tara lor de origine.

Artistii romani sunt rugati sa trimita lucrarile (care sa respecte conditiile de mai sus) pana cel tarziu 10 iunie 2010 (data postei) la urmatoarea adresa:

GMP PR
Attn: Roxana Poede – tel: 021 – 210 44 61, email: roxana.poede@gmp.ro
Pt Premiul Henkel CEE pentru Arta
Str. Teodor Stefanescu nr. 4, sector 3
Bucuresti

Pentru mai multe informatii despre competitie si editiile anterioare, puteti accesa www.premiulhenkelpentruarta.ro.

fotostefan

One thought on “Premiul Henkel pentru Arta”

  1. Pingback: Henkel Art.Award

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.