Recomandari echipament pentru telemunca sau telescoala

Vrem, nu vrem telemunca și teleșcoala au devenit o parte integrantă a vieților noastre în acest an marcat de pandemia de coronavirus. Astfel cred că vor fi utile următoarele recomandări de echipament pentru telemunca sau telescoala.

Recomandari echipament pentru telemunca sau telescoala
Recomandari echipament pentru telemunca sau telescoala

Photo by Standsome Worklifestyle on Unsplash

Drept să vă spun, eu speram ca telemunca să fie o opțiune încă de dinainte de pandemia de coronavirus. Dar majoritatea firmelor din România au preferat să folosească în continuare sistemul clasic. Doar pandemia COVID-19 a obligat multe firme să treacă la telemuncă, ba mai mult a obligat și învățământul românesc să folosească teleșcoala.

Din fericire se vorbește despre vaccinuri pentru acest virus COVID-19, care ne-a cam bulversat social și economic, dar totuși, cred, că va mai dura multe luni până când pandemia va fi bine controlată, astfel ca majoritatea dintre noi să ne întoarcem la situația de dinainte de pandemie.

Așadar online-ul rămâne în continuare important, dar ca sesiunile online să fie benefice pentru participanți, este necesar ca echipamentul să fie cel potrivit. Fie că este vorba de munca de acasă sau școala online este important să vă vedeți și să vă auziți online cât mai bine posibil.

Recomandari echipament pentru telemunca telescola masina scris poza
Photo by Markus Winkler on Unsplash

Tocmai din acest motiv, în acest articol am câteva recomandări de echipamente audio-video pentru activitățile de teleșcoală sau e-Learning pentru companii dar și telemuncă.

Recomandari echipament pentru telemunca sau telescoala

O cameră video slabă, cum se întâlnește la majoritatea laptopurilor, poate fi sursa multor inconveniențe pentru participanții la sesiunea de e-learning. Dacă vrei ca participanții să vadă cât mai clar ceea ce le predai sau resursele pe care le prezinți, va trebui să investești într-o cameră video profesională, dedicată transmisiunilor live, cu o rezoluție foarte bună ideala pentru școala onlie sau e-learning pentru companii.

1. Telycam Camera WEB Full HD 1080 12MP Zoom 4X USB 2.0 cu microfon și trepied

Telycam Camera WEB telemunca scoala online videoconferinte
Telycam Camera WEB

Așa cum se observă din descriere, această prim recomandare de echipmanet pentru telemunca sau telescoala, este un pachet destul de complet. Conține trepied dar și microfon. Camera în sine are un unghi larg de cuprindere, ce o fac ideală pentru cadre largi sau grupuri, videoconferințe, teleșcoală, vlogging.
Este compatibilă Windows, Mac, Android și Linux.

2. PTZ Full HD – cameră video live

poza PTZ Full HD camera web telemunca telescoala
PTZ Full HD – camera video – echipament pentru telemunca scoala online

PTZ Full HD este o cameră web cu o rezoluție mare, ce poate fi controlată de la distanță în transmisiunile live, ofererind un zoom de 10X. În plus, are și funcția de autofocus rapid și stabil, ceea ce o face ideală pentru trasnmiterea de cursuri online în școli, licee, universități sau chiar pentru companiile care organizează cursuri pentru angajații săi.

3. Telycam PTZ Full HD – Camera video cu auto-urmărire

Camera PTZ Full HD cu auto-urmarire Zoom 20X
PTZ Full HD cu auto-urmarire Zoom 20X

Dacă doriți să realizați prezentări online interesante, o idee ar fi să folosiți o cameră video live cu funcție de auto-urmărire a subiectului filmat. Un astfel de model este PTZ Full HD .
În plus PTZ Full HD este dotată cu un zoom optic de 20X și control de la distanță.

Citește și: Samsung Galaxy Tab S7 – review tableta 11 inch cu stylus

4. JVC GY-HM250 – cameră video 4K pentru streaming live

JVC GY-HM250 camera video live streaming 4k marketing online evenimente
JVC GY-HM250

Camera JVC GY-HM250 este o soluție pentru firmele care doresc o soluție cu adevărat profesională pentru a atrage mai multă audiență la o calitate foarte bună și buget accesibil. Cred că este destul de evident faptul că audiența își îndreaptă atenția din ce în ce mai mult către conținutul video, fie live, fie conținut de strory-telling filmat. Astfel companiile sau firmele care se ocupă de organizarea de evenimente, nu trebuie să ignore acest aspect.

f64.ro

Dacă până nu demult soluțiile pentru transmisiile LIVE presupuneau pe lângă vaste cunostințe tehnice și o multitudine de accesorii și echipamente necesare unui broadcasting, iată că JVC vine cu soluții care rezolvă ușor toate aspectele menționate.

Camera video JVC GY-HM250E permite utilizatorului să realizeze transmisiuni live direct din cameră, fără alte conexiuni sau accesorii, ci doar cu ajutorul unui stick USB de internet.

Modelul GY-HM250E oferă cea mai nouă tehnologie de comunicare IP ce permite controlul camerei în timpul transmisiunii de pe orice computer, laptop, tabletă sau smartphone.

Echipament audio pentru teleșcoală sau telemuncă

Calitatea sunetului nu trebuie ignorată. Degeaba oferiți o imagine video de foarte bună calitate, dacă privitorii nu vă aud, sau mai rău sunt deranjați de întreruperi sau prea multe zgomote din fundal. Astfel de situații neplăcute pot fi evitate cu ajutorul unui microfon extern sau a unei lavaliere (micul microfon ce poate fi atașat de îmbrăcămintea vorbitorului).

5. Boya BY-MM1 Microfon pentru camere foto și smartphone

poza Boya BY-MM1 Microfon pentru camere foto smartphone
Boya BY-MM1 Microfon pentru camere foto, smartphone

Boya BY-MM1 este un microfon foarte compact, ușor și poate fi folosit cu telefon, tabletă, DSLR, videocameră, reportofon sau desktop/laptop cu intrare dedicată pentru microfon.

6. Saramonic SR-ULM10 Lavaliera USB pentru PC/Mac

echipament pentru telemunca Saramonic SR-ULM10 Lavaliera USB PC Mac poza
Saramonic SR-ULM10

Ușor de folosit, iar cablul încorporat de 2 m oferă o lungime confortabilă pentru a conecta computerul din față ta la această lavalieră. Prezintă un model de preluare omnidirecțională care surprinde sunetul în egală măsură în toate direcțiile, ceea ce înseamnă că nu trebuie să va faceți griji în ce direcție vă mișcați atunci când îl prindeți pe haine.

7. Boya BY-M1 microfon lavalieră

recomandare echipament pentru telemunca scoala online Boya BY-M1 microfon lavaliera
Boya BY-M1 microfon lavaliera

Acest microfon lavalieră poate fi folosit atât cu un DSLR, un mirorrless, cât și cu un smartphone. Are un cablu de aproape 6 metri, cea ce vă permite să stați la o distanță de 2, 3 metri de cameră.

8. Kit Audio-Technica ATR3350xiS Lavaliera și Gizomos GP-06ST Minitrepied 2in1 cu Suport Telefon

poza echipament audio munca de acasa scoala online
Audio-Technica ATR3350xiS Lavaliera și Gizomos GP-06ST Minitrepied 2in1 cu Suport Telefon

Microfonul ATR3350xiS se poate conecta la aparate foto, iar cu adaptorul inclus, la tablete, pc sau smartphone.

9. Audio-Technica ATR2500x Microfon USB

Audio-Technica ATR2500x Microfon USB echipament pentru telemunca telescoala
Audio-Technica ATR2500x

Microfonul USB ATR2500x este compatibil cu Windows și Mac (Apple). Are ieșire pentru caști 3.5mm Mini Stereo Output, fiind potrivit și pentru podcasting.

Desigur, toate aceste echipamente audio-video dedicate școlii online sau muncii de acasă trebuie însoțite de o conexiune stabilă la internet și de un software bun pentru videoconferințe.

De asemenea ar trebui să vă interesați dacă ajutorul acordat de Guvern în valoare de 2.500 de lei pentru echipamente pentru telemuncă mai este valabil. Informații și formulare găsiți și pe site-ul startupcafe.ro

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Verificați oferta completă de echipamente dedicate școlii online sau muncii de acasă sau aici

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil


PS: Dacă îţi sunt utile informaţiile poţi susţine blogul cumpărând produsul dorit direct din link-urile sau bannerele din articol. Voi primi un mic comision din valoarea comenzii. Acest lucru nu afectează în nici un fel prețul plătit de tine. Îţi mulţumesc pentru suport!

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.