Rezultatele concursului foto Inge Morath 2016

Au fost publicate rezultatele concursului Inge Morath Award adresat fetelor fotograf cu vârsta de până la 30 de ani. Astfel premiul Inge Morath a revenit fotografei Daniella Zalcman pentru proiectul “Signs of Your Identity” .

 Daniella Zalcman Signs of Your Identity Inge Morath Award
© Daniella Zalcman

Daniella Zalcman (SUA) a primit 5.000 dolari americani ($) ca finanţare pentru finalizarea unui proiect de documentare pe termn lung.

Glen Ewenin Gordon's Residential School 1970-1973 Muskowekwan Indian Residential School  1973-1975
© Daniella Zalcman – Signs of Your Identity – Inge Morath Award 2016

Finalistele au fost Gabriella Demczuk (SUA) cu proiectul foto “Baltimore Sings the Blues” şi Tamara Merino (Chile), cu seria foto “Underland.”

Gabriella Demczuk Baltimore Sings the Blues Inge Morath Award
© Gabriella Demczuk

În acest an, au existat 114 participante din aproximativ 30 de ţări diferite, iar câştigătoarea a fost aleasă de reprezentaţi ai Magnum Photos, Magnum Foundation şi Inge Morath Fondation .

Ca fapt divers, Inge Morath nu numai că a studiat la Bucureşti (1943), ci a întreprins şi numeroase călătorii prin România: 1958, 1967 şi 1994. Din aceste călătorii au rezultat circa 1.000 de fotografii care încă nu au fost date publicităţii, iar prin 2010 Muzeul Ţăranului Român a fost gazda expoziţiei de fotografii realizate în anii menţionaţi. Unele din fotografiile respective pot fi văzute pe site-ul Magnum, Aperture sau dacă mai găsiţi album foto numit “Jurnalul meu românesc”

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.