Simulator fotografii din satelit cu ajutorul Canon CE-SAT-1

Un simulator de fotografii poate fi util și interesant, iar un simulator de fotografii din satelit cu siguranță merită testat! La CES 2021, Canon nu a lansat noi aparate foto, dar compania japoneză a prezentat altceva: o modalitate de a ne permite să fotografiem din spațiu Pamantul.

satelit canon ce sat 1 fotografii din spatiu
Canon CE-SAT-1 – microsatelit

Firma niponă a dezvăluit un site interactiv care simulează utilizarea satelitul său CE-SAT-1, echipat cu un DSLR Canon 5D Mark III ușor modificat, pentru ”a face” fotografii din satelit în locații precum Dubai, Bahamas, Veneția, sau New York

dubai fotografii din satelit Canon CE-SAT-1
Dubai – fotografie din satelitul Canon CE-SAT-1

venetia fotografie din satelitul Canon CE-SAT-1
Venetia – fotografii din satelit

Din câte se observă fotografiile din satelit sunt pre-înregistrate, iar acum doar se simulează realizarea lor. Dacă ar fi realizat imagini live, CE-SAT-1 ar zbura în jurul Pământului cu aproape 17.000 de mile pe oră, înconjurând globul în puțin peste o oră și jumătate. Cu toate acestea, demonstrația vă oferă o imagine de ansamblu asupra capacităților și rezoluției satelitului.

Citește și: Transforma un aparat foto Canon in webcam cu programul gratuit Canon EOS Webcam Utility

Canon a lansat microsatelitul de dimensiunile unui butoi de vin în iunie 2017. Acesta are în dotare un DSLR EOS 5D Mark III, echipat cu un telescop de 37 cm de tip Cassegrain de 3720 mm.

dimensiuni satelit Canon CE-SAT-1
Canon CE-SAT-1 – microsatelit

Orbitând la o distanță de de 600 km, oferă o rezoluție de sol de 36 inch într-un cadru de 3×2 mile, susține Canon. De asemenea satelitul CE-SAT-1 găzduiește un aparat foto compact PowerShot S110 pentru imagini mai largi. Dacă asemenea rezoluție poate fi obținută cu echipament ”civil”, oare ce pot echipamentele folosite de serviciile secrete și de militari?!

ishoot.ro

Experiența este povestită pe site de astronautul Marsha Ivins, care explică scopul și designul satelitului. Microsateliții sunt mult mai mici și mai ieftini decât sateliții obișnuiți, iar Canon speră să construiască o afacere de miliarde de dolari cu aceștia până în 2030.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.