Sony A7R dezmembrat

Nu doar tehnicienii de la iFixit.com se ocupa cu dezmembrarea noilor aparate foto, ci si cei de LensRentals.com fac astfel de operatii. Cu aceasta ocazie avem si noi posibilitatea sa vedem cu arata interiorul unui Sony A7R (mirrorless-ul a fost lansat oficial in Romania, anul trecut in decembrie).

sony alpha 7r
sony a7r

Sony A7R este un aparat foto mirrorless cu senzor full frame, iar tehnicieni de la lensrentals.com au fost curiosi sa vada ce se “ascunde” mai exact sub carcasa aparatului, asa ca l-au dezmembrat in partile componente principale, iar “operatia” a fost documentata in detaliu.

mirrorless sony dezmembrat
Sony A7R

Un amanunt interesant ar fi numarul redus de suruburi folosit in constructia unui mirrorless Sony A7R: doar 29 de suruburi, de trei dimensiuni, in comparatie cu un dslr (de exemplu Nikon D600 dezmembrat de ifixit.com) care poate avea in jur de 120 de suruburi, de 11 dimensiuni!

suruburi aparat foto mirrorless sony
suruburi

Asa arata senzorul full frame prezent la Sony A7R:

senzor full frame sony a7r
senzor sony a7r

Anatomia lui Sony A7R, un mirrorless in valoare de 9.600 lei este prezentata amanuntit pe blogul lesnsrentals.com, iar daca vreti sa vedeti cum arata interiorul unui camere compacte Sony QX, urmariti clipul realizat chiar de tehnicienii Sony.

fotostefan

2 thoughts on “Sony A7R dezmembrat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.