Sony A99 – imagini si impresii

Spuneam ca voi revenii cu informati si alte fotografii realizate cu noul Sony Alpha 99 sau prescurtat A99 asa ca vreau sa ma tin de cuvant!
Sony A99 foloseste tehnologia SLT ( single lens translucent)aparat foto cu oglinda semitransparenta, sistem ce permite masurarea distantei tot timpul, chiar in timpul fotografierii.

Sony full frame
Sony A99

de ori click pe imagine pentru rezolutie mai mare

A99 este un aparat foto digital Full Frame , care nu continua tehnica DSLR de la Alpha 900 sau Alpha 850. Este un SLT cu un senzor Exmor de 24,3 milioane de pixeli (la fel ca si Nex 7). Are un sistem dublu AF (19+102 puncte), facandu-l primul sistem AF din lume cu doi senzori AF cu detectie faza. Mai multe informatii ne prezinta fotograful Dinu Lazar:

Dar momentan acest sistem de autofocus AF-D este compatibil doar cu sase obiective, respectiv SAL2470Z, SAL287, SAL50F14, SAL300F28GII, SAL70400G, SAL50050F4G.
Daca nu aveti nici unul din obiectivele mentionate, atunci veti folosi sistemul clasic de autofocus.

Sony A99 este un aparat foto construit din magneziu, rezistent la umezeala si praf, cu un design robust. Aparatul sta bine in mina, iar despre greutatea aparatului eu va spun ca am fost multumit, adica nu este nici prea usor dar nici prea greu, mai exact corupul cantareste 733g. Avand in vedere ca este un aparat foto full frame ce dispune si de doua sloturi de memorie, cred ca este o greutate acceptabila.
Unul din cele doua sloturi accepta atat carduri SD cit si carduri Memory Stick PRO Duo™/Pro-HG Duo™, iar celalalt slot doar carduri SD.

Sony Alpha 99 este capabil sa faca fotografii cu pina la 10 imagini pe secunda, la un timp de expunere de pina la 1/8000 s,iar obturatorul capabil sa reziste la cel putin 200.000 de declansari.

sony slt
Alpha 99

Vreau sa amintesc si vizorul acestui A99, numit XGA OLED Tru Finder, fiind un vizor electronic cu o rezolutie de 2.360.000 de puncte fiind pentru prima data cand m-am intalnit mai de aproape cu acest tip de vizor si pot spune ca am fost placut surprins de performantele lui.Si de fapt tot acum m-am intalnit si cu tehnlogia SLT, pentru ca data trecuta, cind s-a lansat A77 si Nex-5n, am preferat sa folosesc Nex-ul

ishoot.ro

Despre utilizarea aparatului va pot spune ca cei care au folosit sau folosesc dslr Sony, in special A77 si A57 nu vor avea nevoie de o perioada de acomodare prea indelungata pentru a fotografia cu A99, deoarece butoanele sunt amplasate asemanator.Si tot legat de butoane va mai spun ca acestea va ajuta sa accesati majoritate functiilor aparatului, dar am observat si un scurt lag (intarzierea in executarea functiei) prezent la apasarea butoanelor.Posibil ca acesta sa fie cauzat de faptul ca aparatul a fost unul de pre-productie si posibil ca acest mic inconvenient sa se remedieze in varianta finala a acestui model.Cred ca mie mi-ar lua cateva zile sa ma obisnuiesc cu butoanele si meniul aparatului.

Nici videografii nu au fost uitati. Pentru ei Sony Alpha 99 are vesti bune: filmare full HD ( 1920×1080) 24p pana la 50p/60p,inregistrarea stereo, pe canale L si R diferentiat, intrare casca, ecran LCD rabatabil, gripul VG-C99AM ce poate inmagazina 2 acumulatori si cu cel din camera veti avea la dispozitie 3 acumulatori, blitul HVL-F60M (GN60 cu fascicul LED util pentru aplicatiile video).

In principiu primele impresii despre Sony A99 sunt pozitive, iar daca voi avea ocazia sa-l testez mai amanuntit am sa revin cu informatii.Pina voi primii de la Sony fotografiile de pe cardurile lor am sa va arat pe Galeria foto citeva imagini realizate pe unul din cardurile mele.Tot acolo veti afla si raspunsul la intrebarea din postul anterior!

Lansarea – foarte bine organizata de Smart Point – a avut loc la un clubul de echitatie in apropiere de Saftica,intr-un ambient placut, unde ne-am putut bucura si de un scurt spectacol ecvestru, ca “pretext” pentru a testa noile aparate Sony.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Inca o data spun pretul pentru Sony A99 este in jur de 2800euro si se merita fiecare euro!

fotostefan

7 thoughts on “Sony A99 – imagini si impresii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.