Sony FA-WRC1M – noul declansator cu radiocomanda pentru utilizatorii de Sony A

Sony a anunțat lansarea unui nou declanșator cu radiocomandă dedicat fotografilor profesioniști și amatori care utilizează camere Sony. Compatibil cu camerele cu obiective interschimbabile1 și blițurile externe2 din seria A (α – Alpha), noul sistem de declanșare include atât emițătorul radio wireless FA-WRC1M, cât și receptorul radio wireless FA-WRR1.

poza emițătorul radio wireless Sony FA-WRC1M  receptorul radio wireless FA-WRR1
Sony FA-WRC1M si FA-WRR1

Sistemul este foarte flexibil și se poate transforma într-o soluție complet portabilă, foarte utilă pentru fotografii de nunți, de exemplu, care lucrează deseori în locații în care sistemele de iluminare pentru studio sunt dificil de utilizat, iar rezultatele trebuie să fie perfecte de la primele cadre.

Sony FA-WRC1M folosire poze studio foto
exemplu folosire Sony FA-WRC1M

Cu o rază de acțiune maximă de 30 de metri, noul sistem cu radiocomandă aduce un plus de flexibilitate în fotografia cu bliț, cu performanțe excepționale în toate condițiile de fotografiere, prin utilizarea TTL, a modurilor ”manual” sau ”grup”. În total, sistemul poate controla până la 15 lumini separate3, care pot fi grupate în maxim 5 grupuri, oferindu-le fotografilor posibilitatea de a experimenta cu diferite decoruri care să le pună în valoare viziunea pentru proiect.

Sony FA-WRC1M aparat foto monutra a
Sony FA-WRC1M montat aparat foto

În timpul utilizării acestui sistem, modul de fotografiere, durata de expunere a blițului și compensarea expunerii la blițurile aflate la distanță pot fi controlate printr-un sistem de comandă local, dotat cu un panou de control mare și vizibil, pe care poate fi confirmat statusul fiecărui receptor, fiind convenabil atât pentru o singură persoană, cât și pentru o echipă. De asemenea, sistemul oferă avantajul declanșării de la distanță a mai multor camere4, funcție utilă pentru fotografia de sport și natură, deoarece raza de acțiune este de maxim 30 de metri și le permite fotografilor captarea unei game largi de imagini la momentul oportun.

receptor wireless Sony FA-WRR1
Sony FA-WRR1

Noul sistem are o viteză de sincronizare a blițului de până la 1/250 secunde5, alături de funcția de sincronizare de mare viteză (HSS). Nivelul blițului poate fi controlat cu peste 25 de niveluri (1/1, 1/2, 1/4, 1/8, 1/16, 1/32, 1/64, 1/128, 1/256), în trepte de 1/3.6

Noul sistem este conceput pentru fotografii care utilizează compoziții specifice care necesită multiple surse de lumină, controlabile la fiecare bliț pentru efecte luminoase dinamice. Fiind vorba despre un sistem controlat în întregime prin unde radio, utilizatorul nu trebuie să-și mai facă griji în privința limitărilor declanșatorului IR, acolo unde lumina foarte puternică a soarelui sau barierele fizice pot cauza probleme. Declanșatorul este rezistent la praf și umezeală, pentru fotografiere în orice condiții.7
Noul sistem va fi lansat în magazine în septembrie 2016. Prețurile pentru telecomandă și receiver sunt de aproximativ 420 de euro, respectiv 240 de euro.

photosetup.ro

1 α7 II / α7R II / α7S II, prin actualizare software. Actualizarea este programată pentru luna august 2016.
2 Blițuri cu interfață multiplă: HVL-F60M / F43M / F32M. Blițuri cu suport pentru accesorii cu blocare automată HVL-F58AM / HVL-F43AM / HVL-F42AM numai în modul manual. Opțional, e necesar un adaptor pentru suport ADP-MAA
3 Maxim 5 grupuri în modul GROUP, 3 grupuri în TTL sau modul MANUAL
4 E necesar un cablu Multi Terminal. Se comercializează separat.
5 În funcție de specificațiile camerei foto.
6 Atunci când se utilizează HVL-F32M, nivelul blițului poate fi selectat până la 1/128. Când fotografiați HSS, nivelul blițului dintr-un grup, inclusiv HVL-F32M, trebuie să fie setat 1/16 sau la o valoare mai mare.
7 Deși este rezistent la praf și umezeală, protecția absolută nu este garantată în condiții meteo nefavorabile.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.