Sony HX50 – cel mai mic aparat foto cu zoom 30x

Sony a lansat astăzi cel mai mic aparat foto cu zoom optic 30x de până acum ce poartă numele HX50

sony zoom 30x
sony hx50

Sony HX50 este un compact cu senzor CMOS 1/2.3 inch şi 20.4 megapixeli cu obiectiv Sony “G” cu zoom 30x, echivalent al unei focale 24-720mm f/3.5-6.3.

Pentru cei care posedă cunoștințe avansate despre arta fotografică și vor să personalizeze în detaliu fiecare cadru, camera include un cadran pentru modificarea compensării timpului de expunere și un cadran pentru alegerea modurilor manuale P/A/S/M. Patina universală permite atașarea unor accesorii precum blițul sau microfonul, care este indispensabil pentru obținerea unei calități audio superioare în filmările Full HD (50p). Valoarea pachetului este sporită de includerea unui Multi Terminal ce permite utilizarea prin telecomandă – foarte utilă pentru fotografierea cadrelor apropiate și pentru filmare.

microfon pentru sony hx50
microfon extern

Durata de funcționare a bateriei este un aspect critic, mai ales când vine vorba de călătorii și de excursii. Bateria litiu-ion X-type din Cyber-shot HX50 combină cele mai mici dimensiuni de până acum4 cu o durată de funcționare de invidiat: se pot realiza 400 de fotografii5 dintr-o singură încărcare.

HX50 este ideal și pentru cei care fac înregistrări, nu doar fotografii. Camera captează secvențe video Full HD (50p) deosebit de fluide grație tehnologiei de stabiliuzare a imaginii Optical SteadyShot (Active Mode). Compatibilitatea cu tehnologia TRILUMINOS Colour permite redarea pozelor in culori vii pe televizoarele BRAVIA TRILUMINOS Display.

Sony HX50 va fi disponibil în magazine începând cu luna Mai la un preţ ce urmează a fi anunţat (probabil în jur de 2.300 lei având în vedere că este un aparat foto performant).

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.