Vernisajul concursului de fotojurnalism “Obiectiv: EUROPA”

Luni, 22 aprilie 2013, am ieşit prin oraş ca să testez noul Fuji X20 şi ajungând în zona străzii Vasile Lascăr mi-am amintit de vernisajul concursului de fotojurnalism “Obiectiv: EUROPA”.
Nu am ratat această ocazia de a mai face câteva fotografii de interior (lumina cam slaba şi de la diferite surse, numa bune de testat un aparat foto) dar eram curios să văd rezultatele concursului de fotojurnalism.

Vernisajul concursului de fotojurnalism "Obiectiv: EUROPA"
Vernisajul concursului de fotojurnalism “Obiectiv: EUROPA”

Expoziția găzduiește eseurile fotografice ale celor cinci câștigători ai concursului de fotojurnalism “Obiectiv: EUROPA”, precum și cele mai reprezentative fotografii din seriile înscrise în concurs. Toate lucrările expuse sunt publicate și într-un catalog.

foto expozitie
expozitie foto

Competiția s-a adresat studenților la jurnalism din dorința de a stimula interesul viitorilor fotojurnaliști pentru tematica europeană și de a încuraja creativitatea și exprimarea artistică vizuală în ilustrarea diversității problemelor și realităților cărora Uniunea Europeană trebuie să le găsească soluții.

laura elena cana
expozitie

Expoziția concursului de fotojurnalism “Obiectiv: EUROPA” va fi deschisă publicului la Spaţiul Public European din cadrul Biroului de Informare al Parlamentului European, str. Vasile Lascăr nr. 31. până la 6 mai 2013 şi după ce treceţi pe acolo nu uitaţi să-mi spuneţi şi mie ce părere aveţi despre acele fotografii.

PS: In cazul in care va intrebati de ce asa putina lume prezenta, raspunsul este simplu: Vernisajul se terminase când am ajuns eu acolo 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.