Sony NEX-5N – cu sistem de racire

Daca ieri tot v-am reamintit de Iarna trecuta, m-am gandit sa caut pe Internet daca si aparatele foto digitale au sisteme de racire ! Culmea, chiar am gasit un aparat foto digital dotat cu un sistem de racire. Este vorba despre aparatul foto digital Sony NEX-5N:

nex-5n
Sony NEX-5N

Acesta este un proiect DYI (do it yourself) initiat de cei de la diyphotography.net.

Se pare ca utilizatorii care au incercat sa filmeze cu Sony NEX-5n clipuri mai lungi de 20 de minute s-au confruntat cu urmatoarea situatie: aparatul are tendinta de a se bloca sau de a incetini. Desi la prima vedere poate parea o problema, e ceva oarecum normal: filmele lungi solicita procesorul aparatului suficient de mult incat acesta sa se incalzeasca si sa “dea rateuri”. Este si motivul pentru care alti producatori au limitat la maxim 20 de minute inregistrarea video intr-un singur clip.
Iar cei de la diyphotography.net au gasit o solutie: instalarea unui ventilator de calculator ( cooler ) care sa raceasca procesorul aparatului NEX 5N:

Over heating Sony NEX 5N Fan Mod TFX TV # 9 from Aron Anderson on Vimeo.

Momentan nu am mai gasit si alte modele care sa aiba un “cooler”, dar daca le gasiti voi, va rog, lasati un comentariu 🙂

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.