Sony World Photography Awards a anuntat fotografiile castigatoare din competitia Open

World Photography Organisation anunță fotografiile câștigătoare din cele zece categorii ale competiției Open a Sony World Photography Awards 2019.

Martin Stranka fotograf ceh premiu open sony world photography awards
Martin Stranka, Cehia – “Dreamers and Warriors” – OPen- Sony World Photography Awards

Selectate dintr-un număr record de imagini înscrise din 195 de țări și teritorii, juriul a premiat zece imagini excepționale, care întrunesc cerințele fiecărei categorii. Câștigătorii sunt:

⦁ Arhitectură: Philippe Sarfati, Franța, pentru fotografia Heatwave
⦁ Cultură (categorie susținută de Culture Trip): Pan Jianhua, China Mainland, pentru fotografia Shadow Puppetry
⦁ Creativitate: Martin Stranka, Cehia, pentru fotografia Dreamers and Warriors
⦁ Motion: Christy Lee Rogers, SUA, pentru fotografia Harmony
⦁ Peisaj: Hal Gage, SUA, pentru fotografia Stumps, Alder Lake, Nisqually River, Oregon
⦁ Natură și faună: Tracey Lund, Marea Britanie, pentru fotografia Underwater Gannets
⦁ Portret: Richard Ansett, Marea Britanie, pentru fotografia Grayson Perry – Birth
⦁ Natură moartă: Rachel Yee Laam Lai, Hong Kong SAR, pentru fotografia Peony and Leaves
⦁ Fotografie stradală: Carole Pariat, Franța, pentru fotografia Open-Air Toilet
⦁ Voiaj (categorie susținută de Eurostar): Nicolas Boyer, Franța, pentru fotografia Woman Wearing a Wedding Dress

Fotografii câștigători provin dintr-o multitudine de țări și contexte, aceștia sunt fie fotografi profesioniști, la începutul carierei sau chiar amatori.

fotograf sua hal gage trunchiuri copaci poza
Hal Gage, SUA – “Stumps, Alder Lake, Nisqually River, Oregon” – Open – Sony World Photography Awards

Cei zece câștigători ai competiției Open vor intra mai departe în competiția pentru titlul de Fotograful Open al Anului și pentru premiul de $5,000 (USD). Fotograful câștigător va fi anunțat alături de câștigătorii competiției Professional, în cadrul ceremoniei ce va avea loca la Londra, pe 17 aprilie.

Celebrarea talentului local cu National Awards

De asemenea, câștigătorii National Awards din cadrul Sony World Photography Awards sunt dezvăluiți astăzi. Aflată la cea de-a șaptea ediție, National Awards confirmă angajamentul Sony și a World Photography Organisation de a susține talentul fotografic local, recunoscând lucrările fotografilor din 62 de țări și promovându-le în toată lumea.

Vă recomand să vedeți: Alex Robciuc premiat la Sony World Photography Awards – Romania National Award

Câștigătorii se găsesc pe tot globul, din Myanmar până în Peru, din Mexic până în Vietnam, iar National Awards le oferă o ocazie unică de a-și prezenta lucrările. Lista completă a câștigătorilor National Awards poate fi găsită la www.worldphoto.org/2019-national-awards.

Premii și povești de succes

Toți câștigătorii categoriei Open și National Award vor primi echipamente foto Sony. În plus, lucrările câștigătoare vor fi publicate în catalogul competiției din 2019 și vor fi prezentate la Expoziția Sony World Photography Awards din Londra, în perioada 18 aprilie – 6 mai; lucrările vor fi apoi expuse în Italia, Germania și Japonia.

 Pan Jianhua China Mainland  Shadow Puppetry
Pan Jianhua, China Mainland – “Shadow Puppetry”
Tracey Lund fotograf Marea Britanie premiat sony world photography awards
Tracey Lund Marea Britanie – “Whilst on a trip to Shetland, the biggest thing I wanted to do was photograph the Gannets as they feed underwater. The photography takes place at sea around some of the Shetland’s remotest headlands. Dead bait is used using fish the Gannets would normaly eat localy sourced around Shetland. To be able to capture what goes on under the water was an unbelievable experience.”

Recunoașterea câștigată în competițiile Open și National Awards poate schimba viața fotografilor. Pedro Jarque Krebs reprezintă una dintre poveștile de success: un fotograf peruvian care a fost selectat pentru categoria „Faună” din competiția Open și a câștigat National Award în Peru. Acesta a câștigat în continuare și alte premii internaționale și a devenit cunoscut în întreaga lume. Sony World Photography Awards i-a recunoscut și în acest an meritele fotografului și l-a nominalizat în shortlist-ul „Natură și Faună” din cadrul competiției Open.

evomag.ro

Realizat de World Photography Organisation, Sony World Photography Awards este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate fotografiei, la nivel global. Acest eveniment împlinește 12 ani alături de partenerul său principal Sony și include patru competiții în total: Professional (pentru o serie de lucrări), Open (pentru o singură fotografie), Student (pentru instituții academice) și Youth (12-19 ani).

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

A 12-a ediție a înregistrat în total 326.997 de fotografii înscrise de participanți din 195 de țări și teritorii și prezintă cele mai frumoase fotografii contemporane din lume, capturate în ultimul an.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.