SWPA 2021 – Competitia Open: Au fost anuntati castigatorii categoriei

World Photography Organisation este încântată să anunțe câștigătorii competiției Open din acest an, dar și lista scurtă pentru aceeași categorie, din cadrul cadrul Sony World Photography Awards 2021, recunoscând cele mai bune imagini din 2020.

poze premii swpa sony
SWPA 2021 – Competitia Open

CREDITS
DE LA STÂNGA LA DREAPTA, PRIMUL RÂND:
© Zeng Jinwen, China Mainland, Shortlist, Open competition, Portraiture, Sony World Photography Awards 2021
© Yukihito Ono, Japan, Shortlist, Open competition, Travel, Sony World Photography Awards 2021
© Brad Walls, Australia, Shortlist, Open competition, Lifestyle, Sony World Photography Awards 2021
© Manuel Schmidt, Germany, Shortlist, Open competition, Object, Sony World Photography Awards 2021
© Jarod Mauws, Belgium, Shortlist, Open competition, Creative, Sony World Photography Awards 2021
© Alexis Guevara, Mexico, Shortlist, Open competition, Travel, Sony World Photography Awards 2021
© Medvedev Vitaly Viktorovich, Russian Federation, Shortlist, Open competition, Architecture, Sony World Photography Awards 2021
© Steve Chandler, United Kingdom, Shortlist, Open competition, Object, Sony World Photography Awards 2021
© Mary Nhoileen Maypa, Philippines, Shortlist, Open competition, Motion, Sony World Photography Awards 2021

Peste 100 de fotografi au fost selectați pe lista scurtă în competiția din 2021 , alături de zece câștigători ai categoriei. Fiecare câștigător primește echipament fotografic profesionist din partea Sony, pentru a-și dezvolta viziunea și intră în competiția pentru prestigiosul titlu Open Photographer of the Year și pentru premiul în valoare de 5.000 de dolari.

Câștigătorul global al categoriei Open va fi anunțat pe 15 aprilie. Lucrările câștigătoare și cele selectate pe lista scurtă vor fi prezentate sub forma unei expoziții virtuale disponibile pentru a fi vizualizate pe site-ul World Photography Organisation începând cu 15 aprilie.

Cei zece câștigători ai categoriei sunt:

ARHITECTURĂ

Klaus Lenzen (Germania) pentru The Blue Window, reprezentând scările hotelului Hyatt din Düsseldorf care urcă spre o fereastră din care se reflectă cerul senin și albastru. Aparent plutind în spațiu, scările și fereastra sunt încadrate de umbre întunecate care evidențiază designul, adăugând în același timp un element de suprarealism.

CREATIVE

Tamary Kudita (Zimbabwe) pentru African Victorian, un portret al unei tinere de culoare îmbrăcate în rochie în stil victorian și ținând în mână ustensile de gătit tradiționale Shona. Imaginea pune în lumină contextualitatea stereotipă a corpului feminin de culoare și oferă un limbaj vizual alternativ prin care identitea africană este prezentată din multiple perspective.

PEISAJ

Juan López Ruiz (Spania) pentru Electric Storm on Lavender, o fotografie dramatică ce surprinde momentul în care un fulger lovește din plin un câmp înflorit de lavandă, în mijlocul căruia se află un copac solitar, care înfruntă de unul singur cerul întnecat al apusului. Fotografia a fost realizată în provincia Guadalajara, Spania.

LIFESTYLE

Mariano Belmar Torrecilla (Spania) pentru Dias de playa, o imagine cu o focalizare fluidă care înfățisează două femei ce se bucură de o plimbare de dimineață pe plaja din Alicante, Spania.

MIȘCARE

Marijo Maduna (CROAȚIA) pentru Girl Power, o fotografie alb-negru care surprinde momentul în care o femeie sare de pe o stâncă, în insula Lokrum de lângă Dubrovnik, Croația, în timp ce prietenii săi privesc.

NATURĂ ȘI VIAȚĂ SĂLBĂTICĂ

Cristo Pihlamäe (Estonia) pentru Little Kiss, o imagine amuzantă a unui iepure de câmp care privea pășunea cu limba atârnându-i într-o parte.

poza haioasa amuzanta iepure limba scoasa
© Cristo Pihlamäe, Estonia, Category Winner, Open competition, Natural World & Wildlife, 2021 Sony World Photography Awards 2021

OBIECTE

Kata Zih (Ungaria) pentru Memento, reprezentând manechinul unui croitor într-o cameră goală. Pentru Zih, liniștea scenei evocă un sentiment se singurătate și stârnește amintiri specifice carantinei.

Citește și: Sony ZV-1 review compactul pentru vlogging si nu numai

PORTRET

Lyudmila Sabanina (FEDERAȚIA RUSĂ) pentru Son, reprezentând un copilaș așezat pe o masă în timp ce privește în gol, într- stare de contemplare. Fotografia arată o altă latură a copilăriei, una a calmului și a reflecției.

FOTOGRAFIE DE STRADĂ

F. Dilek Uyar (Turcia) pentru Disinfection, o imagine cinematografică care documentează un angajat al Unității pentru Probleme de Sănătate a Municipalității Ankara îmbrăcat în echipament de protecție, care se plimba de-a lungul peronului trenului în timp ce îl pulveriza cu dezinfectant.

evomag.ro

CĂLĂTORIE

Khanh Phan (Vietnam) pentru Drying Fish, o forografie a unei femei singure înconjurată de sute de tăvi cu pește aflat în proces de uscare în piața de pește Long Hai din Ba Ria – Vung Tau, Vietnam. Perspectiva din care a fost realizată face peștele din tăvi să seamene cu o țesătură, în timp ce femeia pare că o țese, ținând totul împreună.

Voi publica și alte articole, așa că poți să urmărești blogul sau să te abonezi cu un click aici și nu uita să confirmi abonarea (uneori trebuie să verifici și folderul Spam).

Competiția Open din acest an a fost jurizată de Gastón Deleau, Director, FOLA, Buenos Aires, Argentina.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Câștigătorii globali ai categoriilor Open, Professional, Student și Youth din cadrul Sony World Photography Awards 2021 vor fi anunțați pe 15 aprilie 2021 prin intermediul platformelor digitale și video ale World Photography Organisation. Pentru mai multe informații și pentru vizualizarea listelor scurte, vă rugăm accesați www.worldlphoto.org

fotostefan

3 thoughts on “SWPA 2021 – Competitia Open: Au fost anuntati castigatorii categoriei”

  1. Iepurele ăla e de comă! 😀 Celelalte fotografii nu sunt vizibile, dar le știu… se pare că am o slăbiciune pentru fotografii, întrucât google-news tot îmi aduce în atenție diverse concursuri, iar eu dau click pentru o clipă de frumusețe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.