Targul de Craciun din Praga – impresii si imagini foto video

Târgul de Crăciun din Praga se bucură de multă publicitate. Dar oare merită? Menţionez că denumirea este simplificată, deoarece există mai multe târguri în Praga, însă cel din Piaţa Orașului Vechi atrage zilnic mii de turiști.

targul de Craciun Praga poze impresii calatorie
targul de Craciun Praga 2019

Ca să fie clar, încă de la început vă spun că dacă nu-ți plac aglomeraţiilor excesive, nu îţi recomand să vizitezi târgul de Crăciun din Piaţa Veche în timpul weekendului. Cea mai veche piață din Praga, având nu mai puțin de 9000 de mp, se ocupă destul de repede cu turiști și localnici.
De altfel trebuie să știi că Praga este un oraș foarte aglomerat din cauza turiștilor. La majoritatea obiectivelor turistice se stă la coadă, transportul în comun este și el asaltat de turiști.

fotografii luminite lumini craciun praga
Luminite Craciun Praga 2019

Vestea bună este că Praga arată bine de sărbători de iarnă și sunt multe alte piețe dedicate Crăciunului, parcă 25 auzisem. Piața Wenceslas, una din cele 25, este la vreo 5 minute de mers pe jos din Piața Orașului Vechi. Accesul în piețele de Crăciun este gratuit.

fotografii impresii calatorie targul de Craciun Praga 2019 cehia
targul de Craciun Praga – ziua

Revenind la piaţa de Crăciun din Praga, te vei întâlnii cu aglomerația încă de pe străduțele centrului istoric. Nu te mira să întâlnești mii de turişti care împânzesc locul.

Krampus targ de craciun praga poze cehia
Krampus – targul de Craciun Din Praga 2019

Accesul la tarabe era mai mult decât dificil, însă cu toate acestea, spiritul sărbătorilor se menţinea ridicat. Majoritatea celor prezenți erau cu zâmbetul pe buze, iar pe unii dintre ei părea că nu îi deranjează lipsa spaţiului personal. Ciocnirile cu alți turiști sunt destul frecvente, chiar dacă faci eforturi să eviți așa ceva.

fotografii targul de Craciun din Praga Piata Orasului Vechi
targul de Craciun din Praga – Piata Orasului Vechi

Târgul de Crăciun din Praga s-a deschis pe 30 Noiembrie 2019 şi va dura până pe 5-6 Ianuarie 2020 (timp suficient în care să îţi planifici toate detaliile călătoriei).

Prague Christmas market travel photos night photography
Prague Christmas market 2019

Eu am vizitat Târgul de Crăciun în weekend, când mii de turişti invadează străzile care înconjoară Piaţa Veche, așa că îți recomand să-l vizitezi în timpul săptămânii, poate este mai liber.

poze brad craciun praga decembrie 2019 cehia
Piata Orasului Vechi Praga de Craciun

De asemenea încearcă să eviţi orele fixe! Din cauza faptului că târgul se află lângă Ceasul Astronomic, unde se strâg mii de turişti, care aşteaptă spectacolul orei fixe, acestea blocând intarea/ieșirea spre tarabe.

poze seara ceasul astronomic praga craciun
ceasul astronomic si Targul de Craciun din Praga

Între noi fie vorba spectacolul marionetelor de la Ceasul Astronomic este cam slăbuț, nici nu pierdeți mare lucru dacă-l ratați. În schimb bradul de Crăciun este impresionant, chiar mai frumos decât cel din București.

fotografie piata orasului vechi praga craciun 2019
fotografie din turnul ceasului astronomic
poze calatorie praga craciun decembrie
Staroměstské náměstí

Pentru a reduce aglomerația în jurul bradului, există un program după care sunt aprinse luminițele instalației din brad. Încep pe la ora 16.30 timp de o oră și apoi din jumătate în jumătate de oră. Desigur există posibilitatea ca acest program să se modifice.

fotografie brad craciun piata orasului vechi praga cehia
Bradul de Craciun din Centrul Istoric Praga

drmax.ro/

poze luminite inger craciun praga
Inger

Bradul, de 22 metri înălțime, este decorat cu 40 de îngeri, globulețe albe și roșii, steluțe, turtă dulce, iar instalația de lumini led are 4,5 km lungime.
La bază bradului sunt alți brazi mai mici, decorați de Crăciun, o scenetă cu Nașterea Domnului.

poza brad mic craciun piata orasului vechi praga
brad mic

perfect-tour.ro

fotografii impresii piata craciun centrul istoric praga decembrie
Christmas Market Old Town Square Prague

Prague Christmas market – Targul de Craciun din Praga 2019, scurt video:

Căsuțele te ademenesc la fiecare colţ, fie cu gustări tradiţionale, dulciuri, aranjamente specifice făcute handmade sau cu vin fiert sau vin fiert cu miere de albină, punch sau alte băuturi. Diversitatea produselor poate îţi va da bătai de cap atunci când trebuie să alegi câteva produse în limita bugetului.

poze papusi praga cehia
papusi

Este bine să ai la tine cash (bacnote cehesti cu valori mici), deși sunt și unele căsuțe care accepta plata cu cardul, inclusiv Revolut. Pe acolo unii vânzători mai ”uită” să dea rest, așa că fiți atenți și la acest lucru. Băuturile alcoolice se vând la căsuțe diferite.

poze globulete sticla praga cehia
globulete

Foamea sau setea sau pur și simplu curiozitatea îți dau târcoale, poți cumpără:

Old Prague Ham: 99 CZK per 100g
Halušky (Gnocchi): 49 CZK per 100g
Hot Dog: 70 CZK
Skewer kebabs: 90 CZK
Bramborák (clătite din cartofi), Langoše, Trdlo / Trdelník (asemănător cozonacului secuiesc kürtös kalacs) cam 50 60 CZK per bucată
Svařák / Mulled Wine (vin fiert): 0.2L 50 CZK
Punč: 0.2L 50 CZK
Medovina (Mead – vin cu miere de albine): 0.2L 60 CZK
Bere: 0.5L 50 CZK

Ca și suveniruri sau cadouri pentru prieteni, oferta este variată, dar, în general vorbind, nu diferită de ce se găsește și pe la târgurile de Crăciun din România. Voi decideți la fața locului dacă chiar merită să le cumpărați de acolo.
Ce am reușit eu să văd și să pară tradițional cehesc: globulețe și alte ornamente din sticlă de Boemia, păpuși, purpura (un fel de parfum), ceramică pictată, broderii cu modele cehești.

cel.ro

La data publicării acestor informații 1 Leu = 5.34 CZK sau 10 Euro = 255.16 CZK. Eu am cumpărat coroanele cehești de la casă de schimb valutar din București, ca să nu pierd vreme în Praga cu această activitate.

poza panoramica piata centrului vechi praga sarbatori iarna 2019
imagine panoramica

Toalete publice, dar cu plată 10 sau 20 coroane, găsiți lângă piață, la un restaurant din apropiere, la centrul turistic de la parterul clădirii de lângă Ceasul Astronomic.

Citește și: Sony A6400 in test – fotografii, filmari 4K si slow-motion

În piața Orașului Vechi/Old Town Square/Staroměstské náměstí era și pantoful Cenușăresei, iar în unele locuri era amenajate buchete de vâsc. Au loc diverse spectacole, mai jos este o poză cu un program afișat acolo.

afis program artistic scena piata targ craciun praga
afis program targul de Craciun din Praga 2019

Pentru informații actualizate despre târgul din piața Orașului Vechi vă recomand să verificați pagina oficială www.trhypraha.cz

Eu cred că merită vizitat și Târgul de Crăciun din Praga (Vanochi trh) din Centrul Vechi, mai ales dacă puteți ajunge în timpul săptămânii pentru a evita aglomerația din weekend. Nu în ultimul rând nu uitați îmbrăcăminte adecvată perioadei de iarnă și asigurare de călătorie.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

3 thoughts on “Targul de Craciun din Praga – impresii si imagini foto video”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.