Noul teleobiectiv Nikon AF-S Nikkor 400 mm f/2.8 E FL ED VR

Nikon a anuntat lansarea unui nou teleobiectiv: AF-S Nikkor 400 mm f/2.8 E FL ED VR.

teleobiectiv nikkor 400mm
Nikon 400mm f/2.8E FL ED VR

Dispunand de o diafragma maxima f/2.8, de un design optic complet nou si de noul mod SPORT de reducere a vibratiilor (VR) de la Nikon, obiectivul NIKKOR AF-S 400mm f/2.8E FL ED VR ofera o calitate exceptionala a imaginii si performantele de top atat de necesare fotografilor profesionisti.

Multumita formulei optice care include doua elemente de fluorina, noul model este mai usor decat predecesorul sau; de asemenea, elementele de fluorina ofera performante optice superioare, cu aberatii cromatice minime si proprietati de dispersie mult mai reduse, chiar si decat ale sticlei super-ED.

Structura optica nou conceputa include 16 elemente in 12 grupuri, dintre care doua sunt elemente de fluorina si doua din sticla ED. Fluorina utilizata pentru cele doua elemente frontale asigura o greutate mai mica partii din fata a obiectivului si, drept urmare, centrul de greutate se deplaseaza spre partea din spate, asigurand o manevrare confortabila si o functionare stabila.

ishoot.ro

In plus, formula optica include si tratamentul Nano Crystal anti-reflexie de la Nikon, pentru a asigura claritatea imaginii prin reducerea la minimum a petelor luminoase (flare) si a formelor dublate (ghosting).

Nikon AF-S Nikkor 400 mm f/2.8 E FL ED VR dispune de un sertar pentru filtre de 40,5 mm, in care pot fi instatate si rotite de la exterior filtrele de polarizare circulara.

Nikon 400mm f/2.8E FL ED VR
Nikkor 400mm f/2.8E FL ED VR

NIKKOR AF-S 400mm f/2.8E FL ED VR dispune si de un mod nou de reducere a vibratiilor, VR SPORT, care face posibila inregistrarea foarte clara a subiectelor care se misca rapid in timpul miscarilor de panning. Fiind conceput pentru a oferi o imagine stabila pe vizor cand se fotografiaza miscari rapide, modul SPORT permite o cadenta de cadre la fotografiere continua si o intarziere minima la declansare, similare cu cele disponibile cand sistemul VR este dezactivat.

teleobiectiv nikon vr sport
Nikon VR Sport

Diafragma, formata din noua lamele poate fi ajustata in intervalul 2.8 – 22. Distanta minima de punere la punct este de 2,6 m.

Principalele caracteristici ale teleobiectivului AF-S Nikkor 400 mm f:2.8 E FL ED VR

• Constructie: 16 elemente in 12 grupuri (inclusiv 2 elemente ED si 2 de fluorina)
• Stabilizare imagine VR pana la 4 trepte in modul Normal VR
• Tratament Nano Crystal
• Un nou mod VR, Sport
• Constructie diafragma: 9 lamele rotunjite
• Diafragma minima: f/22
• Distanta minima de focalizare: 2,6m
• Tratament cu fluor impotriva apei, prafului si murdariei
• Raportul maxim de reproducere: 1/5.9x (0.17x)
• Greutate redusa: 3,8kg fata de 4,6kg ale modelului precedent

valiza teleobiectiv nikon nikkor
geanta pentru Nikon 400mm f/2.8E FL ED VR

Pretul noului teleobiectiv Nikon 400mm f/2.8 E FL ED VR va fi pe masura performantelor: aproximativ 12.000euro si va fi disponibil in aceasta vara impreuna cu o geanta de transport.

ishoot.ro

Pentru pret actualizat verificati aici

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.