Thor: Întunericul

Thor: Întunericul continuă aventurile pe marele ecran ale lui Thor (Chris Hemsworth), el luptându-se acum să salveze Pământul şi Cele Nouă Regate de elful malefic Malekith (Christopher Eccleston), hotărât să-şi subordoneze întreg universul cu ajutorul Eterului, o materie de culoare roşie capabilă să readucă universul la întunericul de dinainte de Big Bang.

Thor 2
Thor: Întunericul


The Dark World (Întunericul) continuă şi povestea de dragoste dintre Jane Foster (Natalie Portman) şi Thor.Doi ani au trecut de când nu mai are nicio ştire de la Thor şi cercetătoarea încearcă să îşi continuie viaţa fără el, dar scenariul o aruncă, de la întîlnirea cu Richard (Chris O’Dowd, actorul din The IT Crowd sau mai noul Family Tree) exact în centrul acţiunii.
Un plus este şi Loki (Tom Hiddleston), proscrisul casei regale de pe Asgard nevoit să se alieze cu Thor nu pentru a-şi salva Tărâmul natal, ci mai degrabă ca să scape din închisoarea unde a fost aruncat după faptele sale din The Avengers.Acest personaj, Loki, mi s-a părut interesant deoarece el iese în evidenţă în faţa tuturor celorlalţi prin comportament dar şi glume. În ciuda situaţiei în care se află, parcă tot emana un aer de superioritate faţă de cei din jur. Şi cine ştie poate vom vedea un film cu el!
Discuţiile în contradictoriu dintre Loki şi Thor, urmăririle şi luptele corp la corp sunt spectaculoase.Aşa că nu greşesc când vă spun că Thor: Întunericul nu duce deloc lipsă de replici puternice şi are câteva momente amuzante.

Thor: The Dark World
Ciocanul lui Thor

Thor: Întunericul (The Dark World) nu duce deloc lipsă nici de secvenţe impresionante şi arăta foarte bine pe ecranul IMAX. Probabil una din cele mai interesante secvenţe este cea a camionului betonieră plutind într-un depozit din cauza unei anomalii gravitaţionale folosită de scenariu şi pentru a explica ridicarea câtorva dintre cele mai celebre obiective turistice de pe glob (Piramidele, Stonehenge, etc).
Dacă nu puteţi să-l vedeţi la Imax (biletul costă 33lei şi este bine să vă faceţi rezervare), totuşi încercaţi un cinematograf 3D şi nu veţi regreta (cel puţin aşa cred eu).

În final aş spune Thor: The Dark World (Întunericul) este un film reuşit (chiar dacă s-ar putea să ghiciţi finalul) şi merită să-l vedeţi la cinema.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.