To Selfie or not to Selfie?

Selfie, aceasta fotografie autoportret, cel mai adesea realizata digital pentru a fi postata pe retele de socializare, are atit adepti cit si opozanti. La opozanti putem trece si proiectul Character Selfies.

grup selife herastrau bucuresti
selfie – parc herastrau, pod

Initiatorii proiectului au realizat chiar si un videoclip, destul de amuzant spune eu, dar mai bine urmariti-l si voi, mai jos.

Selfie from Andy Martin on Vimeo.

Si cei de la Doghouse Diaries si-au exprimat opinia despre acest subiect, realizind un infografic ce poate fi consultat pe aceasta pagina

In Rusia exista chiar si o campanie de constientizare a pericolelor la care se expun cei care practica selfie intr-un mod neadecvat.

Ramane la atitudinea voastra daca veti realiza un autoportret (selfie), dar aveti grija cum si unde il realizati, ca sa nu aveti neplaceri.

Gerhard Haderer "my most spectacular vacation selfie."
© Gerhard Haderer

“my most spectacular vacation selfie” – autor, caricaturistul austriac Gerhard Haderer

Ca fapt divers, fotograful american Robert Cornelius este cunoscut pentru faptul ca a realizat prima poza de tip autoportret din istorie, in 1839.

Vezi si: Ghid amuzant pentru Selfie (autoportrete) reusite

Probabil ati observat ca unii autorii de selfie folosesc si o tija, pe numele ei selfie stick.
Inventarea acestui selfie stick (bat) este revendicata de doua persoane: japonezul Hiroshi Ueda (afirma ca a realizat un selfie stick in anul 1980) si canadianul Wayne Fromm (prin 2000 ar fi realizat un astfel de “bat”).

One thought on “To Selfie or not to Selfie?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.