Train Delivery 2014 – cultura urbana pe peronul 14 al Garii de Nord

Cea de-a doua ediţie a evenimentului de cultură urbană Train Delivery s-a desfăşurat, în weekend (25-27 iulie), la Gara Nord din Capitală.

train delivery gara de nord
train delivery 2014

De vineri până duminică, pasionaţii de arte, muzică, filme şi trenuri s-au întâlnit în cea mai importantă gară din România pentru a participa la evenimentele culturale organizate în cadrul proiectului.

palarii train delivery
la train delivery

La peronul liniei 14 au fost garate mai multe vagoane reconvertite în spaţii artistice şi culturale. De exemplu, unul dintre vagoane a găzduit un spaţiu de relaxare şi librărie, altul a fost transformat de Institutul Polonez într-o sală de expoziţie, într-un altul se afla o braserie, iar în altul publicul a fost invitat la “dumele de mestecat din trenul fericirii”.

institutul polonez in tren
institutul polonez

În plus unele vagoane au fost decorate, la exterior, de unii dintre cei mai buni artişti grafitti din România.

graffiti vagon cisterna
cisterna graffiti

De asemenea, vizitatorii Train Delivery au avut ocazia să-i asculte pe Silvia Dumitrescu & Discotecă, Rodion, Avant’n’Gard. Peronul 14 a fost un bun pretext pentru susţinătorii diverselor cauze sociale, politice şi economice să îşi promoveze ideile.

fuck reciyling
declaratie
hair couture peron 14 gara de nord
hair coutere
zid graffiti muzeu cfr bucuresti
fete

Evenimentului i s-a alăturat şi Muzeul CFR, la care publicul a avut acces chiar din peronul 14. Aşa am revăzut cea mai mare diorama cu trenuri electrice în miniatură din România.

cea mai mare diorama din romania
diorama

Ca şi ediţia de anul trecut, Train Delivery a fost organizat de Street Delivery, Fundaţia Cărtureşti, CFR şi şi-a propus să revitalizeze un spaţiu simbolic al Bucureştiului, eveimentul fiind dedicat Gării de Nord, inaugurată în 1872, iar astăzi este cel mai important nod feroviar al ţării.

desenind graffiti
graffiti
artist lucrind metalul
metale

Mai multe poze de la Train Delivry 2014 pot fi văzute la Galeria Foto.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.