Video mapping la Arcul de Triumf in Noaptea Cartilor Deschise

Pe 23 aprilie 2019 a avut loc o nouă ediție Noaptea Cărților Deschise! Marți, de la ora 19:00 până la miezul nopții, Arcul de Triumf, simbolul victoriei și al independenței în România, și-a deschis porțile și a fost gazda cărților și a cititorilor, dar și canvas pentru un spectacol de video mapping.

Noaptea Cartilor Deschise poze video mapping arcul de triumf bucuresti
Noaptea Cartilor Deschise – Arcul de Triumf din Bucuresti

Pentru al 7-lea an consecutiv mii de cititori au participat la cel mai mare eveniment de încurajare a lecturii, în universul minunat al cărților!
23 aprilie a fost o ocazie unică de a descoperi Arcul de Triumf, acest monument-simbol deschis special pentru public cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, amenajat cu spații inedite de lectură, biblioteci, cărți pentru toate vârstele și zone multimedia de informare culturală.

poza video mapping arcul de triumf nucuresti ziua internationala a cartii
video mapping Arcul de Triumf – Ziua Internationala a Cartii – Noaptea Cartilor Deschise

Anunțat pentru ora 20:00, dar a început pe la ora 20:40, spectacolul de video mapping a transforma exteriorul Arcului de Triumf într-o imensă bibliotecă virtuală.

Având cartea, arta și istoria locului drept teme centrale, această animație modernă cu efecte tridimensionale inedite și dinamice, va deschide iubitorilor de carte un univers fantastic de cunoaștere. Opere celebre ale omenirii, cărți rare sau noutăți, cele mai frumoase biblioteci de pretutindeni, toate vor fi îmbinate într-o magie interactivă de culoare, lumină și sunet.

poze Noaptea Cartilor Deschise Arcul de Triumf Bucuresti 23 aprilie
coada la Noaptea Cartilor Deschise

Biletul de intrare la Arcul de Triumf a fost unul simbolic: participanții la eveniment au fost rugați să aducă o carte din propria bibliotecă. Ulterior, toate cărțile strânse de la cititori vor fi selectate și donate în comunități defavorizate.

fotografii Noaptea Cartilor Deschise bucuresti arcul de triumf
participanti la Noaptea Cartilor Deschise – Arcul de Triumf din Bucuresti

ishoot.ro

poze oameni Noaptea Cartilor Deschise bucuresti 23 aprilie
spre Noaptea Cartilor Deschise

Pasionații de literatură din întreaga lume sărbătoresc în fiecare an, pe 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, eveniment organizat de UNESCO cu scopul promovării lecturii, publicării cărților și a drepturilor de autor. În România, marcăm împreună această zi prin evenimentul Noaptea Cărților Deschise.

poze oameni arcul de triumf bucuresti romania
la Arcul de Triumf din Bucuresti

Alături de prieteni ai cărților, copii, studenți, părinți, bunici, acest eveniment a devenit un adevărat manifest pro-cultură ale cărui ecouri au depășit granițele țării – o realizare importantă pentru România, țară pe care statisticile europene încă o plasează la coada listei la capitolul obișnuințelor de lectură.
În România, din 2005, pe 23 aprilie nu se sărbătoreşte numai ziua cărţii, ci şi ziua bibliotecarului.

Vă recomand să vedeți: 5 carti electronice gratuite despre fotografierea cu telefonul mobil

Noaptea Cărților Deschise, ediția 2019, este evenimentul care deschide campania “Cartea în Triumf”, o acțiune de promovare a lecturii în Anul Cărții, organizată de Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic.
#carteaintriumf #noapteacartilordeschise

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.