Vizita la muzeul Brooklyn din New York – Expozitia foto Garry Winogrand

Pe fotograful american Garry Winogrand vi l-am prezentat și cu altă ocazie, iar acum vă prezint și muzeul Brooklyn din New York, unde am văzut o parte din fotografiile lui.

muzeul Brooklyn love rules poza obiectiv turistic new york
muzeul Brooklyn

Probabil trebuie menționat, chiar și pe scurt, faptul că orașul american New York este format din cinci mari zone/sectore: Brooklyn, Queens, Manhattan, The Bronx, și Staten Island.

În Brooklyn sunt multe obiective turistice, dar acum vă prezint Brooklyn Museum. Eu am vizitat muzeul și pentru că aflasem că sunt expuse fotografiile lui Garry Winogrand.

poza expozitie fotografii garry winogrand Brooklyn Museum of Art
Garry Winogrand – Brooklyn Museum of Art

La intrarea în spațiul dedicat fotografului Garry Winogrand era un mic proiector pentru diapozitive, iar în sală fotografiile erau proiectate cu ajutorul unor videoproiectoare.

poza proiector diapozitive expozitie fotografii
Garry Winogrand – Brooklyn Museum of Art – America

Cu ajutorul celor 8 videoproiectoare vizitatorii au avut ocazia să vadă un număr mare de fotografii color (aproximativ 425) realizate de Garry între anii 50 – 60.

Erau 8 zone dedicate lucrărilor foto:
・Coney island (1952-58)
・Early color (1950)
・In the streets (1960)
・Portraits and still lifes (1960)
・On the road (1960)
・Travel (1960)
・Women (1960)
・White masculinity (1960)

Expoziția foto Garry Winogrand este la muzeul Brooklyn până pe 8 decembrie 2019.

Citește și: Calatorii virtuale cu Google Street View

Brooklyn museum of Art

Muzeul de Artă din Brooklyn este unul din principalele muzee naţionale şi este al doilea ca spaţiu de extindere din New York.

poza tablou pablo picasso muzeu brooklyn america new york
Pablo Picasso – woman in gray

Muzeul Brooklyn deține cam totul, de la relicve de clasă mondială egipteană la lucrări iconice de artă feministă precum Judy Chicago ”The Diner party”

poza arta americana judy chicago
Dinner party – Judy Chicago

Accesul în muzeul Brooklyn se face printr-un corp de sticlă, modern în arhitectură, dar care se grefeaza foarte bine pe clădirea de la mijloc de secol 19.

poza cladire muzeul brooklyn america obiectiv turistic
Brooklyn Museum #mybkm

Muzeul Brooklyn din New York va organiza, începând din această vară, o mare retrospectivă a operei designerului francez Pierre Cardin, care se va centra pe caracterul avangardist şi pe influenţa sa în modă, potrivit AFP. Evenimentul ar trebui să aibă loc între 20 iulie 2019 şi 5 ianuarie 2020.

Oricum muzeul are numeroase exponate, cu siguranță veți fi încântați de varietatea colecțiilor. În plus o parte din depozite sunt deschise și pentru vizitatori.
Colecţia egipteană este impresionantă, iar muzeul se laudă că exponatele lor arată mult mai bine decât cele in Cairo şi din British Museum din Londra.

poza sarcofag eghiptean muzeu arta brooklyn new york sua
mumie – Brooklyn Museum of Art

În plus există artă europeană, un spațiu de studiu, o bibliotecă, am înțeles că muzeul organizează cursuri de inițiere în artă pentru copii și tineri. Vizitatorii dornici să afle mai multe informații despre exponatele muzeului pot descărca gratuit aplicația ASK Brooklyn Museum (Android sau iOS).

Ce mi s-a mai părut mie interesant acolo la Brooklyn Museum of Art era și un fel de muzeu al satului, dar erau expuse doar interioarele caselor.

poza interior casa americana muzeu new york
period rooms – Brooklyn Museum of Art

Cumva în spatele muzeului se află o replică a statuii Libertății. Accesul la statuie se face pe la terasa de la cafeneau muzeului.

poza replica statuia libertatii muzeu brooklyn america
replica statuia libertatii – muzeul de arta Brooklyn

Program vizitare Brooklyn museum:
・miercuri-vineri 10-17
・sâmbătă-duminică 11-18
cu excepția sărbătorilor legale (Thaksgiving, Christmas, New Year day)

Pentru biletul de intare, se sugerează donații (maxim sugerat de ei era 16$, dar nu se vor supăra dacă veți oferii mai mult sau mai puțin). La o adică poți să intrii pe gratis. Eu am ales să plătesc suma maximă, 16$, că parcă mi s-a părut că-s puțini vizitatori acolo.
La muzeu se poate ajunge cu metroul, la stația Eastern Parkway / Brooklyn Museum (harta)

Muzeul Brooklyn oferă vizitatorilor wifi gratuit, toalete la primele 3 etaje, lifuri și este accesibil și persoanelor în cărucior.
Au garderobă, un restaurant (The Norm) și o cafenea, dar și un magazin pentru suveniruri.

Citește și: Vessel si plimbare pe High Line din New York

Cât pe ce să uit: lângă muzeul Brooklyn #mybkm se află o grădină botanică și un parc zoo. Aceastea sunt alte motiv să vizitați muzeul de artă! Eu nu am avut timp să le vizitez, dar poate îmi povestiți voi cum a fost.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Sper să-ți fie de folos aceste informații și-ți urez drum bun, vacanță plăcută!

Alte fotografii realizate la Brooklyn Museum of Art pot fi văzute la Galeria Foto

fotostefan

3 thoughts on “Vizita la muzeul Brooklyn din New York – Expozitia foto Garry Winogrand”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.