Ziua Internationala a Fotografiei celebrata pe 19 august

19 august este declarată la nivel mondial Ziua Internațională a Fotografiei, iar anul acesta se împlinesc 191 de ani de la prima fotografie realizată de Nicéphore Niépce, „La cour du domaine du Gras” (1826) și 178 de ani de la obținerea primului brevet pentru realizarea fotografiei (primul procedeu fotografic, daghereotipia), în 1839.

Nicéphore Niépce
prima fotografie

Ziua mondială a fotografiei a fost sărbătorită pentru prima dată la 19 august 2010, cu aceea ocazia a fost organizată o galerie foto on-line la nivel mondial, fiind expuse 270 de fotografii, site-ul înregistrând vizitatori din peste 100 de ţări.

poza fotografie lacul morii crangasi bucuresti vara
Lacul Morii – Bucuresti

În 2009, australianul Korske Ara, un tânăr pasionat de fotografie, a lansat Proiectul Zilei mondiale a fotografiei, care din anul următor a adunat tot mai mulți participanți, galeria de fotografii, găzduită on-line, adunând mii de fotografii ce surprind aspecte incredibile din numeroase locuri ale planetei.

Vă recomand să citiți: Prima fotografie digitala

Şi în acest an site-ul dedicat Zilei Internaționale a Fotografiei, worldphotoday.com, acceptă înscrierea pe data de 19 august a unei fotografii favorite, pentru a realiza o galerie mondială imensă a pasionaților de fotografie. De fapt, dacă am înțeles eu bine, fotografia aleasă nici nu trebuie să fie din 2017, fiind mai degrabă o recomandare, libertatea de alegere aparținând fotografului.

primul aparat foto digital
Kodak – primul aparat de fotografiat digital

Ziua mondială a fotografiei este o celebrare a capacității de comunicare prin fotografie, capabilă să unească comunitățile la nivel local, dar și global.

poza catel mic tinut in brate metrou bucuresti
la plimbare

Fotografia este invenţia care a revoluţionat modul în care vedem lumea. Putem vizita locuri fără a ne părăsim locuinţa (vezi Călătorii virtuale cu Google Street View), putem fi martori la evenimentele care au loc în alte ţări, şamd. Apropo, tu cum vei “sărbătorii” această zi ?

poza fata fotograf flori galbene bucuresti
fotografiind

În cazul în care ești interesat de achiziționarea unui aparat de fotografiat sau accesorii aferente, profită acum de reducerile oferite F64 sau emag.ro

Vă (re)amintesc ca și România are o zi oficială dedicată fotografiei, anume 11 ianuarie, ziua de naștere a lui Carol Popp de Szathmary , unul dintre primii fotografi ai României.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.