Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian “Gheorghe Bănciulescu” din Otopeni

Cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene la Baza 90 Transport Aerian “Gheorghe Bănciulescu” din Otopeni, duminică 20 iulie, a fost organizată Ziua Porţilor Deschise.

Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni
Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni

De Sfântul Ilie, ocrotitorul Forţelor Aeriene Române, Baza Aeriană 90 Otopeni a fost “luată cu asalt” de mii de vizitatori, curioşi să vadă şi să simtă cam ce înseamnă (o parte) din tehnică de luptă aflată în dotarea armatei române.

tricou iron maiden pistol
iron
avion militar pista otopeni
la decolare

Cred că cei mai bucuroşi de acest eveniment au fost copiii; ei erau peste tot, de la elicoptere şi avioane până la manetele de comandă ale robotului telecomandat pentru intervenţie EOD (Explosive Ordnance Disposal) şi bineînţeles că erau fotografiaţi de părinţi; ba cu dslruri, ba cu smartphone-uri.

copii avion an-30
la pozat

Până progresul tehnologic va aduce la “viaţă” veritabilii Transformers armata română se mulţumeşte şi cu robotul Talon IV,

robot interventie eod
Talon IV

care poate fi comandat de la distanţă printr-o telecomandă mai complexă:

Vizitatorii bazei au putut participa la o tombola, care a avut ca premii zboruri cu aeronavele C-27J Spartan şi C-130, dar şi cu elicopterele I.A.R. 330.

Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni
tombola
avion militar calatori civil
cu calatori civili
plimbare cu avion militar
la plimbare

plimbare cu elicopter militar
miscari

Baza 90 Transport Aerian fiind destul de mare unii angajaţi foloseau biciclete pentru deplansarea în diferite puncte ale bazei:

cu bicicleta pe pista avionului
cu bicicleta

Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“ este destul de aproape de Baza 90 Transport Aerian “Gheorghe Bănciulescu” din Otopeni, astfel ca am văzut – fotografit şi avioane civile:

avion civil si militar
civil si militar

În plus gazdele au oferit vizitatorilor apă plată, sucuri şi corturi unde se putea sta la umbră, fiind o zi foarte călduroasă.

canicula baza aeriana militara
caldura mare

Singurul lucru care a lipsit, a fost mâncarea; ar fi fost bine dacă se putea consuma, contra cost, felurile de mâncare servite în cantinele militare sau popotele ofiţerilor.

La plecare nu am mai avut răbdare să aştept un prieten să ma ia cu maşina şi am plecat cu autobuzul 783 din staţia ICSITMUA. Mare greşeală am făcut, deoarece fiind cald afară parcă am călătorit într-o saună, autobuzul neavând aer condiţionat şi a fost foarte aglomerta! Păi bine, domnilor şi doamnelor de la RATB, tocmai pe liniile expres de la şi spre aeroportul Internaţional Otopeni nu sunt autobuze cu aer condişionat?!! Ce părere o să-şi facă turiştii străini?

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

După ce că nu aţi achitat datoria pe care o aveţi la Metrorex, acum vara suneţi în stare să asiguraţi autobuze cu aer condiţionat pe cele două curse expres? Bănuiesc ce vor spune unele persoane: că de cele mai multe ori acele autobuze nu sunt aglomerate, s-a întâmplat acuma din cauza evenimentului porţilor deschise la Baza 90 şi a înscrierilor la Academia de Poliţie, dar nu cred că aşa ar trebui tratată problema; ci este vorba de impresia bună pe care trebuie să o facem turiştilor, fie ei străini sau din afara Capitalei.

Mai multe poze de la Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian pot fi văzute la Galeria Foto, iar despre ceremonia organizată cu ocazia Zilei Aviaţiei am scris aici.

fotostefan

One thought on “Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian “Gheorghe Bănciulescu” din Otopeni”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.