Scurt interviu cu autorul fotografiei din Windows XP

De mai mult timp aveam salvata o ciorna a unui articol despre una din cele mai vazute fotografii, respectiv wallpaper-ul folosit nativ de sistemul de operare Windows XP si pentru ca zilele acestea Microsoft a anuntat incetarea suportului pentru XP, m-am gindit ca ar fi bine sa actualizez informatiile din ciorna respectiva si sa o public aici pe blog.

wallpapwer windows
bliss – windows xp

Bliss, este numele fotografiei unui peisaj din tinutul Napa, California fiind realizata de fotograful Charles O’Rear, care a lucrat cu Corbis, un site de stock photography, detinut chiar de Microsoft. Si un fel de spoiler alert 🙂 finalul interviului este interesant!

Charles O’Rear a acordat si un scurt interviu ce poate fi vazut pe youtube:

Asa cum spune si el in acest interviu multi dintre cei care au vazut imaginea, au crezut initial ca ea este o imagine artificiala, creata pe calculator, si ca peisajul nu exista in realitate. Dar locul respectiv exista si in realitate, in Statele Unite, in California, districtul Sonoma. Fotografia a fost realizata in anul 1996, cu ani buni inainte de aparitia pe piata Windows-ului XP.

In 1996, zona respectiva fotografiata de Charles O’Rear arata cum arata wallpaper-ul XP, dar la putin timp peisajul s-a modificat, zona devenind o podgorie. In prezent acel deal arata cam asa:

bliss Napa, California
bliss

Sau puteti “vizita” zona pe Google Maps (si apropo de Google Maps, poate va intereseaza cum arata New Orleans ziua si noaptea).

Arata acest articol si prietenilor tai!Sharing is carring!Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.