5 destinatii city break europene pentru pasionatii de fotografie

Nu avem mereu timp pentru o vacanță lungă, astfel un city break este o opțiune valabilă. M-am gândit să prezint 5 destinații europene pentru cei pasionați de fotografie.

fotografie Fontana di Trevi roma italia iarna city break
Fontana di Trevi – Roma, iarna

Un city break nu doar că ne oferă posibilitatea să ne încărcăm bateriile peste weekend, dar este și o bună ocazie foto. În plus toamna agențiile de turism sau companiile aeriene au diverse oferte. Eu voi enumera câteva destinații turistice care încep de la 99 Euro/persoană. Este indicat să citiți cu atenție condițiile agențiilor de turism.

Destinațiile sunt numeroase, dar eu încerc să-i ajut pe cei care sunt pasionați de fotografie și nu mă refer doar la plimbări fotografice, ci și la ceea ce se mai numește turism cultural. Așadar vă prezint 5 orașe europene unde puteți vedea muzee de fotografie și expoziţii, lucrări, artişti.

Citește și: Sfaturi si ponturi cum sa gasesti o toaleta publica cand calatoresti

În încercarea de a păstra o ordine, încep cu destinațiile de călătorie cumva apropiate de România – sugestiile mele sunt cu plecarea din București, dar voi puteți alege alt oraș.

Cinci destinații turistice europene pentru cei pasionați de fotografie și de artă:

1. Viena piața de Crăciun – 219 Euro/persoană aici sau aici.

poza mascota albastra viena city break
street photo – Viena

În plus pot fi vizitate multe muzee, din care amintesc WestLicht Museum , iar pe strada Westbahnstraße erau diverse magazine cu echipament foto-video atât digital cât și analogic

2. Roma – 99 €/persoană – aici sau aici .
Însuși orașul este un uriaș muzeu în aer liber. Este suficient să vă plimbați pe străduțele capitalei Italiei și aveți o mulțime de lucruri interesante de văzut, ca de exemplu Lacatele iubirii, cele 7 coline, iar când am fost eu de 1 decembrie pe unele străzi din Roma erau aprinse luminițele de Crăciun (citește aici articolul).

poze lumini craciun roma Piazza di Spagna Scalinata di Trinità dei Monti
Luminite de Craciun – Roma, Italia

Nu uitați de Museo di Roma in Trastevere sau Academia di Romania sau chiar Galleria nazionale d’arte moderna e contemporanea

3. Malta – 159 Euro/persoană – aici sau aici.

poze luminite valletta Malta Lumini de Craciun 2017
luminite de Craciun – Malta, Valletta 2017

Mica insulă are numeroase atracții turistice. Eu amintesc doar câteva: Saluting Battery si Tunelurile NATO din Malta , Muzeul Cavalerilor de Malta din Mdina vechea capitala malteza , dacă doriți să surprindeți câteva momente de reenactment Fort Rinella este locul protrivit

4. Paris – de la 159 Euro/persoană sau aici.

wedding eiffel tour
nunta – Pari – turnul Eiffel

Numeroase muzee și atracții turistice, ca de exemplu Muzeul fotografiei din Paris, replica Statuii Libertății sau Centre Pompidou. Plus că veți avea ocazia să verificați în ce statiu se mai află lucrările de reconstrucție la Catedrala Notre-Dame.

5. Barcelona – 229 Euro/persoană – aici sau aici.

Ca și celelalte destinații turistice city break, orașul spaniol merită ”luat la picior”, pe cât posibil. Lucrările realizate de arhitectul Antoni Gaudi sunt de văzut cam peste tot prin Barcelona, iar parcul Guell ar fi de neratat.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alte obiective pentru iubitorii de artă ar fi Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) sau Museu Can Framis sau Museu Europeu d’Art Modern, iar Picasso are un muzeu dedicat

Dacă ieși din țară cel puțin o dată pe an, sigur cardul Revolut îți va fi de ajutor. Vei primii 50 lei la prima tranzacție, dacă-ți faci un card la ei până la 7 octombie 2019 accesand http://bit.ly/2mjLic0

Odată cu dezvoltare internetului putem ”călătorii” virtual (așa cum spuneam în această postare), dar totuși nu se compară cu plimbarea propriu-zisă prin muzeele, galeriile, magazinele europene care prezintă o relevanță pentru fotografia de azi.

fotostefan

One thought on “5 destinatii city break europene pentru pasionatii de fotografie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.