Juriul competitiei Sony World Photography Awards 2020 a fost anuntat

World Photography Organisation a anunțat componența juriului care va selecta câștigătorii premiilor Sony World Photography Awards 2020.

poza juriu concurs foto Sony World Photography Awards 2020
juriu Sony World Photography Awards 2020

Competiția cu înscriere liberă este o oportunitate majoră pentru fotografii talentați din întreaga lume, indiferent de experiența acumulată până în prezent, de a se face remarcați, de a fi aclamați și premiați. Juriul ediției din 2020 este alcătuit din experți din diferite ramuri ale industriei, de la profesioniști cu experiență în galerii de artă, muzee sau specialiști media.

poza portret femeie Sony World Photography Awards Federico Borella
India, Tamil Nadu, May 2018. Rasathi, 56, the wife of Selvarasy, 65, a farmer who committed suicide on May 2017 by hanging himself in his field. He got into debt with a Cooperative Society. According to a study carried out by Tamma A. Carleton, the warming over the last
30 years is responsible for 59.300 suicides in India. She estimates that fluctuations in climate, particularly temperature, significantly
influence suicide rates.

Premiile le oferă câștigătorilor și artiștilor selectați pe lista scurtă o platformă extinsă pentru expunerea lucrărilor proprii și posibilitatea de a câștiga popularitate și recunoaștere internațională. Câștigătorilor din edițiile anterioare au beneficiat de prezență în diverse galerii, parteneriate noi și expunere media.

poza craniu concurs fotografie Sony World Photography Awards
India, Tamil Nadu, May 2018. One of the skulls claimed to be a suicide farmer’s skull hold by mr. Premkumar, member of the south indian farmers association. this skull was also used during a protest in Delhi in 2017, where farmers demanded a drought relief package and loan waiver for peasants from the state. Tamil Nadu is suffering the worst drought in the last 140 years.

Competiția Professional vizează fotografii profesoniști, se adresează artiștilor vizuali cu lucrări înscrise în 10 cateogorii și va fi jurizată de: Claudi Carreras Guillén, curator independent de artă, editor și manager cultural; Touria El Glaoui, director fondator al evenimentului 1-54 Contemporary African Art Fair; Katie Hollander, directorul Spațiului pentru Fotografie din Annenberg; Gwen Lee, directorul Festivalului Internațional de Fotografie din Singapore și Brent Lewis, editor foto The New York Times și co-fondator Diversify Photo.

fotografie arbori rau apa america
Hal Gage – Sony World Photography Awards

Juriul competiției Professional va fi prezidat, pentru al treilea an consecutiv, de editorul, curatorul și consultatul Mike Trow, personalitate care își aduce în fiecare an contribuția la istoria și dezvoltarea Sony World Photography Awards, prin experiența sa extrem de consistentă în domeniu. De asemenea, Trow se va ocupa de gestionarea expoziției 2020 Sony World Photography Awards 2020.

Competițiile Open și Youth, vor fi jurizate de comisii conduse de Gisela Kayser, Managing Director și Director Artistic, Freundeskreis Willy-Brandt-Haus e.V., Berlin. Tim Clark, curator, scriitor și edtior-șef „1000 Words” completează juriul din 2020 ca președinte al competiției Student.

poza astronaut pasari cosmonau Sony World Photography Awards
Martin Stranka – Sony World Photography Awards

Înscrierile sunt gratuite și pot fi realizate prin intermediul site-ului www.worldphoto.org. Datele-limită sunt următoarele:

•Competiția Youth: Ultima zi a fiecărei luni, în intervalul iunie – decembrie 2019
•Competiția Student: 29 noiembrie 2019
•Competiția Open / Premiile Naționale: 7 ianuarie 2020
•Competiția Professional: 14 ianuarie 2020

Membrii juriului se vor întâlni la Londra în luna ianuarie a anului 2020 pentru a dezbate pe marginea lucrărilor înscrise și, în premieră, prima listă scurtă va fi anunțată pe 4 februarie 2020. Toate fotografiile sunt jurizate anonim. La ediția din 2019 au fost înscrise 327.000 de lucrări din 195 de state și teritorii.

Premiile Sony World Photography Awards 2020 aduc patru noi inițiative dedicate fotografilor

poza cladire ceata concurs fotografie Sony World Photography Awards
Felicia Simion – Sony World Photography Awards

Este al 13-lea an în care se organizează competiția Sony World Photography Awards, iar aceasta continuă să evolueze și să să se dezvolte, conectând comunitățile de fotografi din întreaga lume și oferind din ce în ce mai multe oportunități artiștilor vizuali preocupați de fotografie, mai ales celor din societățile în curs de dezvoltare.

Astfel, odată cu ediția din 2020 vor fi lansate alte patru noi inițiative. În primul rând, lucrările fotografilor originari din America Latină vor fi incluse într-o nouă categorie, numită Latin America Professional Award. Aceasta se adresează tuturor artiștilor vizuali din țările latino-americane care înscriu lucrări în competiția Professional. Câștigătorul și finaliștii selectați vor primi echipament digital Sony și oportunitatea de a-și expune creațiile în cadrul unei expoziții organizate în Mexic, în anul 2020.

Pentru a marca lansarea acestei noi competiții, Muzeul Fotografic Cuatro Caminos din Mexico City va găzdui, în perioada 3 – 31 octombrie 2019, o expoziție cu lucrările înscrise la Sony World Photography Awards 2019, inclusiv o secțiune specială cu imagini nemaivăzute până acum, realizate de fotografi latino-americani. Pentru mai multe informații, accesați www.worldphoto.org/latin-america-professional-award

În colaborare cu Sony China, competiția include anul acesta și categoria China National Student Photography Award. Aceasta se adresează tuturor instituțiilor de învățământ de pe teritoriul Chinei care dezvoltă programe dedicate fotografiei, iar scopul său este descoperirea noii generații de fotografi. Trei studenți chinezi vor intra pe lista scurtă, iar câștigătorul va merge la Londra și va concura pentru titlul de Student Photographer of the Year, împotriva altor tineri artiști din întreaga lume. Detalii suplimentare puteți găsi la adresa www.worldphoto.org/china-national-student-photography-award

Tinerii fotografi cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani vor avea la rândul lor mai multe oportunități de a se remarca în competiția Youth. Aceștia sunt acum provocați să înscrie până la trei imagini pe lună, pe diferite teme. Perioada de înscrieri este iunie – decembrie și în fiecare lună va fi ales un câștigător care, mai departe, va intra în cursa pentru obținerea premiului Youth Photographer of the Year.

Nu în ultimul rând, în competiția Professional a fost introdusă o nouă categorie numită Environment, dedicată mediului înconjurător, celebrând astfel importanța acestui subiect în arta fotografică și fotojurnalism.

f64.ro

Turneul global al expoziției 2019

Lucrările artiștilor câștigători, dar și a ale celor selectați pe lista scurtă în anul 2019, inclusiv cele ale lui Federico Borella, fotograful anului 2019, continuă să inspire oameni din întreaga lume.

Oferind o perspectivă unică asupra fotografiei contemporane a acestui an, expoziția din 2019 a fost inaugurată la Londra, acolo unde a fost vizitată de 25.000 de oameni, ajungând ulterior în Spania și Coreea. În continuare, lucrările vor ajunge în Japonia, Franța, Italia și Germania. Pentru întregul program al turului fotografic, vizitați www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards/travelling-exhibition

casa 35000 euro

Imaginile pot fi descărcate la www.worldphoto.org/press

Programul complet al turului fotografic al expoziției Sony World Photography Awards 2019 poate fi consultat la https://www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards/travelling-exhibition

Datele limită ale competiției din anul 2020

Competiția Youth: ultima zi a fiecărei luni, din intervalul iunie – decembrie 2019
Competiția Student: 29 noiembrie 2019
Competiția Open / Premiile Naționale: 7 ianuarie 2020
Competiția Professional: 11 ianuarie 2020

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.