Chrystal Ding castiga premiul Rebecca Vassie Memorial 2019

Chrystal Ding este al treilea destinatar al premiului Rebecca Vassie Memorial, pentru proiectul său ‘Attention Must Be Paid’ (“Atenția trebuie să fie plătită”), o serie de fotografii despre supraviețuitorii genocidului rwandez și care acum urmează terapie de recuperare.

Chrystal Ding fotografa poze familie moderna cort
Chrystal Ding – Modern family

Titlul ‘Attention Must Be Paid’ (“Atenție trebuie să fie plătit”) – preluat din piesa ‘Death of a Salesman’ (“Moartea unui comis-voiajor“) de Arthur Miller – reflectă cele două fundamente ale proiectului: că trebuie să acordăm atenție celor care suferă și calității vindecătoare a atenției primite în terapie.

Chrystal Ding poza fotografie portret baiat barbos barba
Lucas – Genetopia – Chrystal Ding

Bursa de 2.000 de lire sterline va permite lui Ding să călătorească în Rwanda anul viitor, în timpul celei de-a 25-a aniversări a masacrului estimat la 500 000 până la 1 milion Tutsi, regizat de membrii guvernului majoritar Hutu în timpul războiului civil din Rwanda din 1994. Chrystal Ding va documenta procesul de recuperare, cu portrete ale supraviețuitorilor tineri împreună cu terapeuții și mediul terapeutic.

Ding, care a studiat fotojurnalismul și fotografia documentară la Colegiul de Comunicare din Londra, va colabora cu organizațiile de caritate care sprijină programele de recuperare a rwandezilor care au fost copii în timpul genocidului, inclusiv Network for Africa and Survivors Fund. Portretele vor fi însoțite de un comentariu sub forma scrisorilor de la supraviețuitori către cei care îi susțin, un format pe care Ding a început să-l exploreze într-un proiect paralel care reflectă propriile experiențe de terapie.

poza fata scrisoare mama mamica
Dear Mum’ – proiect foto Chrystal Ding

Premiul, care include și imprimarea proiectului foto cu ajutorul Metro Imaging, în valoare de 1.000 de lire sterline, a fost înființată în memoria fotojurnalistului britanic Rebecca Vassie, care a murit brusc în 2015, la vârsta de 30 de ani, în timpul unei misiuni într-o tabără de refugiați din Uganda.

ishoot.ro

Chrystal s-a născut în nord-estul Chinei și a crescut în Birmingham, în Marea Britanie. A studiat limba engleză la Universitatea din Cambridge și MA fotojurnalism și fotografie documentară la London College of Communication (Universitatea de Arte din Londra).

Vă recomand să citiți: Despre Regulile si Etica fotojurnalismului in era digitala

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Premiul Rebecca Vassie Memoria vine în sprijinul unui fotograf profesionist aflta începutul sau la mijlocul carierei, finanțând un proiect care se concentrează pe povestiri umane cu un context social sau politic.

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.