Google PhotoScan – aplicatia pentru scanat poze printate pe hartie foto

PhotoScan este o aplicaţie care permite “scanarea” a fotografiilor imprimate pe hârtie foto cu ajutorul unui smartphone Android sau iOS.

app android photoscan
Google PhotoScan

Dacă sunteţi posesorul unei colecţii de poze printate pe hârtie şi doriţi să o treceţi în format digital încercaţi noua aplicaţie Google PhotoScan.

photoscan aplicatie gratuita scanare poze printate hartie foto
PhotoScan – aplicatie gratuita scanare poze printate

Această aplicaţie (app) face aproximativ acelaşi lucru pe care l-aţi putea realiza cu un scanner de mari dimensiuni (ca de exemplu acest Epson Perfection V19 prezentat de mine în acest post), dar într-un timp mai scurt, la un preţ mai convenabil şi cu o eficienţă surprinzător de bună.

test app gratui photoscan google photos
test PhotoScan
test review prezentare google photoscan
test aplicatie scanare poze – Google PhotoScan

Pentru a digitiză o fotografie tipărită este nevoie să faceţi cinci fotografii cu smartphone-ul Android sau iOS pe care aţi instalat aplicaţia, una care cuprinde întreagă imagine şi alte patru la fiecare colţ în parte.

PhotoScan identifică marginile pozei imprimate, îndreaptă imaginea şi reduce reflecţiile generate de hârtia fotografică. Pozele fotografiate pot fi apoi salvate pe smartphone sau în arhiva Google Photo, unde pot fi organizate, indexate sau salvate în cloud gratuit.

poza scanata u photoscan app android
poza scanata cu PhotoScan
test review google photoscan
rezultat PhotoScan

Un scurt videoclip în care vedeţi cum am folosit eu PhotoScan instalat pe un smartphone cu Android:

Pozele obţinute cu PhotoScan au o rezoluţie de 2000 pixeli pe latura mare (ajung până la aproximativ 3 megapixeli), dar poate în viitor rezoluţia va fi mărită.

Clipul oficial de prezentare:

PhotoScan este disponibil pentru descărcare din Google Play şi Apple iTunes în plus cred că puteţi să o folosiţi să scanaţi inclusiv poze din reviste sau cărţi.

Recomand şi: Nik Collection: suita de programe de editare foto este acum gratuita

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Odată cu lansarea PhotoScan, Google actualizează şi instrumentele de editare a pozelor în Google Photos dezvoltând îmbunătăţirea automată, filtre noi (12 la număr) şi moduri de editare avansată.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.