Google Snapseed acum cu suport RAW

Snapseed, unul din cele mai populare aplicatii (app) de editare foto pentru smartphone si/sau tableta are acum si suport pentru fisierele de imagine DNG RAW.

snapseed raw dng prelucrare poze
poza prelucrata cu snapseed

Snapseed, aplicatie produsa de Google, ajunsa la versiunea 2.1 ofera acum un nou modul, numit “Develop”, care permite prelucrarea pozelor in format RAW realizate cu ultimele generatii de smartphone-uri sau a imaginilor RAW de la aparatele foto, dar convertite in format DNG.

app gratuit snapseed prelucare foto
snapseed android

Noul modul “Develop” permite editarea expunerii, a contrastului, a balansului de alb, saturatiei, a zonelor luminoase si intunecate din imagine si a claritatii, astfel incat utilizatorul nu mai este nevoit sa recurga la aplicatii ale tertilor pentru prelucrarea fotografiilor.

Desi Snapseed 2.1 se adreseaza cu precadere celor care doresc sa prelucreze fotografiile obtinute cu un smartphone sau tableta, totusi el poate fi de folos si celor care fotografiaza cu un aparat foto dedicat si au nevoie rapid de citeva modificari.

editare foto snapseed android tableta smartphone
prelucare foto snapseed

Aplicatia gratuita Snapseed se descurca cu fotografiile jpeg indiferent de provenienta lor, dar la formatul DNG RAW mai sunt probleme de compatibilitate, care probabil vor fi rezolvate pe parcurs, prin update-uri.

Pozele RAW (NEF, ARW, CR2, NRW, etc) provenite de la aparatele foto trebuie convertite in DNG, pentru a putea fi prelucrate cu Snapseed. Daca vreti sa aflati care sunt avantajele dar si dezavantajele folosirii formatului RAW, cititi acest post.

Majoritatea imaginilor prezentate aici sunt obtinute cu aparatul foto compact Nikon Coolpix P7800 si prelucrate cu Snapseed pe o tableta cu Android (ca sa le vedeti la rezolutie ceva mai mare faceti click pe ele).

app gratuit snapseed prelucrare poze
Snapseed B&W
poze prelucrate tableta snapseed
poza prelucrata cu snapseed

Versiunea anteriora, penultima daca nu ma insel, a programului de editare foto pe smartphone si tableta v-am prezentat-o mai pe larg in acest post.

Meniul:

maniu snapseed 2.1
Meniu Snapseed

snapseed b&W photo
efectul alb-negru

Decupare (crop):

crop snapseed tableta
crop

Healing (stergerea elementelor nedorite dintr-o poza)

snapseed healing photo
healing

lens blur snapseed poza
lens blur

Efectul Vignetare:

snapseed 2.1 suport poze raw dng smartphone
vignetare

snapseed drama photo
efectul Drama
snapseed program gratuit prelucrare poze tableta
efectul Noir

Daca doriti sa reveniti la o stare anterioara a imaginii, Snapseed are si functia Undo:

snapseed program gratuit prelucrare poze
Undo

drama snapseed photo
efectul Drama
snapseed hdr scape poza photo
HDR Scape

Aplicatia Snapseed este disponibila gratuit la Google Play.

fotostefan

4 thoughts on “Google Snapseed acum cu suport RAW”

  1. DNG si PNG sunt formate de imagine diferite.
    DNG (Digital Negative) este un format de imagine digitala fara pierderi de calitate (cumva asemanator RAW), creat de Adobe prin 2004. Acel PNG (Portable Network Graphics), daca nu ma insel, a fost creat pentru a inlocui, in timp, GIF (Graphics Interchange Format), care este cumva depasit de cerintele actuale ale celor care lucreaza cu imagini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.