Snapseed 2.0 – programul de editare foto pentru smartphone si tableta

Snapseed, unul din cele mai populare programe (app) de editare foto pentru smartphone si/sau tableta a ajuns la versiunea 2.0.

snapseed 2.0 editare foto
poza prelucrata cu snapseed 2.0

Aplicatia Snapseed 2.0, produsa de Google, este mai performanta si aduce o serie de functii noi fata de prima versiune. Daca doriti sa aflati ce aduce nou Snapseed 2.0 va invit sa cititi mai departe.

Cei de la Google ne ofera un program/app complet nou. Snapseed 2.0 are o interfata noua, total diferita fata de versiunea 1.0; iar eu unul cred ca noua interfata arata mult mai bine, este mai practica si in plus ruleaza mai bine, mai fluid si ceva mai rapid decit vechea versiune.

snapseed 1
snapseed 1
app snapseed 1
snapseed 1
interfata snapseed 1
snapseed 1

Snapseed 2.0:

snapseed 2.0 app
snapseed 2

Alta imbunatatire semnificativa este editarea non-destructiva a fotografiilor chiar si la rezolutii mari (nu mai exista limita de 10 megapixeli); totusi nu exista posibilitatea de a redenumi pozele salvate si mai ales nu pot redimensionate (util pentru site-urile de socializare sau pentru a fi trimise rapid prin email).

Alta functie noua la Snapseed 2.0 este cea dedicata corectarii perspectivei. Instagram avea, de ceva timp acesta optiune, era si timpul ca cei de la Google sa introduca ceva asemanator, fiind o functie foarte utila celor care fotografiaza cladiri, interioare, sau alte subiecte ce necesita o corectare a perspectivei si de fapt respectiva functie poate fi folosita si pentru realizarea unor efecte amuzante/caricaturale!

ishoot.ro

Un alt amanunt ce merita a fi mentionat este faptul ca si noua versiune Snapseed lucreaza pe layere, ceea ce permite ajustari selective si mai ales revenirea asupra modificarilor in orice punct al editarii va aflati (Undo si Revert sau puteti reseta toate editarile efectuate).

undo snapseed 2
snapseed 2 undo
undo snapseed 2
undo

De asemenea utila mi s-a parut si functia Preview; atingind acel icon aflat in coltul din dreapta sus vedeti care este efectul filtrului/editarii aplicate.

Ajustarile efectuate pot fi copiate de la o imagine la alta si am observat ca sunt si filtre noi, ca de exemplu Lens Blur, Tonal Contrast si Glamourous Glow; toate oferind diverse optiuni, care pot fi modificate prin atingerea succesiva a iconului dedicat.

snapseed 2
filtre snapseed
glamour glow snapseed
filtru glamour glow
blur snapseed app
blur

Alta optiune prezenta la Snapseed 2.0 este Spot Repair, care va permite sa eliminati elementele nedorite din poza, prin simpla atingere a ecranului in zona de pe poza dorita. Este destul de util acest Spot Repair, desi nu poate fi reglat, iar utilizarea lui necesita un timp de acomodare.

Daca sunteti fan Photoshop vedeti si scurtul review pentru Photoshop Express pentru dispozitivele mobile iar ca sa faceti o treaba ca “la carte” nu uitati de Solutia de management de culoare pentru Android de la Datacolor

drama filter snapseed 2
drama
alb-negru filtru snapseed
B&W
retrolux filter snapseed
retrolux

Revenind la interfata versiunii 2.0 a Snapseed, va mai spun ca majoritatea optiunilor (tools) si a filtrelor sunt insotite si de o functie Help. Aceasta este reprezentata printr-un icon ? aflat in coltul din stinga sus, care o data atins ofera informatii despre utilizare respectivului tool/filtru.

tools snapseed
tools snapseed 2

Crop:

crop snapseed app
crop

Citeste si: Samsung Galaxy Tab S7 – review tableta 11 inch cu stylus

Pensula:

pensula brush snapseed
brush

Alt element care lipseste din Snapseed 2.0 este posibilitatea de a adauga text peste poze. Pot fi adaugate diverse rame, dar, inca, nu puteti adauga o semnatura/watermark pozelor editate.

rame snapseed
rame

Fotograful Mark Ryan Sallee a realizat o prezentare pentru cinci imbunatatiri aduse de Snapseed 2.0; respectivul clip, cu o durata de 14 minute si in limba engleza, poate fi urmarit mai jos:

In cazul in care mai folositi Android KitKat vedeti si: Android KitKat Photo Editor

poza snapseed 2 app
prelucrata cu snapseed 2

anunt terenuri vanzare valea doftanei prahova

snapseed app smartphone tableta
snapseed 2.0

in imagine “Steampunk Lady”Statui Vivante

Daca doriti sa prelucrati fotografiile realizate cu smartphonul sau cu o tableta, Snapseed 2.0 merita descarcat din Google Play sau iOS App Store si incercat, mai ales ca este gratuit.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

5 thoughts on “Snapseed 2.0 – programul de editare foto pentru smartphone si tableta”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.