Lacul Vacaresti – Delta din Bucuresti, imagini panoramice

Daca tot a nins in Bucuresti am mai facut o vizita deltei, adica lacul Vacaresti, si am realizat citeva imagini panoramice:

delta bucurestiului iarna panoramica
Delta Bucurestiului

faceti de doua ori click pe imagini pentru varianta la rezolutie mare

Lacul Vacaresti, intins pe o suprafata de 180 de hectare, a fost la originea sa un proiect nautic initiat de Ceausescu prin anii ’80.Dar au fost niste probleme si totul a fost abandonat dupa 1990, raminind o imensa groapa protejata de maluri betonate. Pe fundul gropii s-au format balti alimentate de izvoarele subterane, ploi, zapezi.

lacul vacaresti iarna
Lacul Vacaresti

Imaginea panoramica realizata vara poate fi vazuta in postul anterior.

poza iarna lacul vacaresti
Panoramic

Imaginile de mai sus au fost realizate cu aparatul foto Nikon Coolpix P7700 folosind optiunea Easy panorama.
Cu ajutorul setarii Easy panorama pot fi realizate imagini panoramice direct in aparatul foto, nemaiavind nevoie de programe pentru editare foto.Pe linga acest avantaj, trebuie mentionat si faptul ca imaginile panoramice pot fi realizate tinind aparatul foto in atit in pozitie landscape (pe orizontala) cit si portret (pe verticala).Imaginile panoramice realizate cu aparatul foto tinut in pozitie portret vor avea mai multa informatie; veti cuprinde mai mult din peisaj.
Daca doriti sa realizati fotografii panoramice cu ajutorul setarii Easy panorama, indiferent cum veti tine aparatul foto, conditia esentiala pentru a realiza imagini panoramice cat mai bune este sa miscati aparatul foto cu viteza constanta.

Daca doriti un control mai bun in realizarea fotografiilor panoramice Nikon P7700 va pune la dispozitie si functia Panorama assist.

fotografie panoramica
Panorama assist

Cu ajutorul setarii Panorama assist imaginile realizate pot fi mult mai mari si la fel puteti tine aparatul foto Nikon P7700 in pozitie landscape sau portret.Dar in acest caz ar fi bine sa folositi si un trepied foto; in cazul setarii Easy panorama, cu putin antrenament si cu ceva atentie, veti optine rezultate bune si fara trepied.

Nikon Coolpix P7700 are in cutie un cd cu mai multe programe printre care se afla si un program pentru realizare imaginilor panoramice, in cazul in care doriti sa folositi setarea Panorama assist.
Programul respectiv se numeste Panorama Maker, este usor de utilizat si daca am inteles eu bine este produs de Arcsoft.

fotostefan

3 thoughts on “Lacul Vacaresti – Delta din Bucuresti, imagini panoramice”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.