Nikon Z5 noul mirrorless full-frame si dual slot SD

Nikon Z5 a fost anunțat astăzi și se pare că este o alternativă mai ieftină la Nikon Z6. Pe lângă aparatul foto, se lansează și obiectivul NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3, cel mai scurt și mai usor dintre obiectivele cu zoom standard pentru aparate foto full-frame mirrorless.

poza nikon z5 aparat foto mirrorlees full frame
Nikon Z5

Rezistent, ușor si simplu de manevrat, Nikon Z 5 este o oportunitate foarte bună pentru oricine dorește să treacă la fotografierea cu un sistem mirrorless full-frame.

aparat foto mirrorless nikon z
Z5

Nikon Z5 este mezinul familiei de mirrorless-uri cu senzor full-frame, iar pentru creatorii de imagine foto-video poate fi tranziția de la senzorul APS-C folosit la Nikon Z50

poza butoane aparat foto mirrorless nikon
corp – grip – butoane

Senzorul CMOS de 24,3 MP, care profită din plin de capacitatea monturii Z de mari dimensiuni de a capta lumina, asigură un nivel scazut de zgomot chiar și la sensibilitati ISO ridicate, dar și un interval dinamic superior.
Corpul lui Z5 are ceva protecții împotriva intemperiilor, iar greutatea de 675 grame este ca la Nikon Z6.

Pe partea de filmare noul mirrorless este capabil de 4K la 30 fps și 1080P la 60 fps. Z5 oferă porturi jack de 3.5 mm pentru microfon și monitorizarea sunetului prin căști.

Sistemul AF hibrid cu 273 de puncte de la Nikon asigura focalizarea clară de la o margine la alta a cadrului, iar vizorul electronic (EVF), același că la modelele Z 6 și Z 7, oferă o vizualizare extrem de clară.

Fantele de card duble oferă o stocare flexibilă, iar manevrarea aparatului foto se face fără efort, datorită caracteristicilor ergonomice ale sistemelor Nikon Z, inclusiv mânerul adânc al aparatului foto.

dual slot card memorie sd nikon mirrorless full frame
dual slot carduri de memorie SD

Aparatul foto poate fi alimentat și prin USB – un beneficiu ideal dacă faceți o filmare secvențială de durată (time-lapse) de la fereastră camerei de zi!

Nikon Z5 este dotat cu un vizor EVF OLED de aproape 3.5 milioane de pixeli și un LCD tactil de 3,2 inch cu 1040k pixeli și rabatabil pe două direcții.

ecran lcd mobil tactil nikon z5
LCD tactil mobil
lcd rabatibl touchscreen nikon mirrorless
mirrorless Z5

Mirrorless-ul este alimentat de la un acumulator EN-EL15C care oferă o autonomie de 450 cadre ( realizate cu LCD ) sau 390 cadre ( prin vizor )

Citește și: Canvas Plus carduri de memorie SD performante de la Kingston Digital

Obiectivul NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 este inclus în kitul de bază și acoperă unele dintre cele mai utilizate distanțe focale, oferind performanțe remarcabile pentru fotografii si filme.

f64.ro

De asemenea, Nikon Z 5 este pe deplin compatibil cu adaptorul pentru montura FTZ, care permite utilizarea obiectivelor NIKKOR cu montură F fără să se piardă din calitatea imaginii.
Nu lipsesc conexiunile Wi-Fi și Bluetooth compatibile cu SnapBridge.

Noul Z5 va fi disponibil din a doua jumătate a lunii august 2020 la un preț de aproximativ 7.500 lei. Pentru preț actualizat verificați la F64 sau la eMag sau la Photosetup .

În plus, Nikon mai anunță dezoltarea versiunii beta a aplicației Webcam Utility, care permite folosirea aparatelor Nikon DSLR și mirrorless ca webcam. Probabil voi revenii cu informații despre acest subiect Noutăți aici, alți producători oferind deja astfel de programe. Cel mai recent exemplu fiind GoPro cu Hero 8

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.