Noile Sony Action Cam FDR-X1000VR cu înregistrare 4K și Sony Action Cam HDR-AS200VR cu înregistrare Full HD

Sony lansează la CES 2015două noi modele de camere video Action Cam, rezistente la apă și cu capacitatea de a înregistra imagini mai stabile și de o calitate superioară: FDR-X1000VR cu înregistrare 4K și HDR-AS200VR cu înregistrare Full HD.

Sony lanseaza la CES 2015 doua noi modele Action Cam cu inregistrare 4K, respectiv Full HD
Sony Action Cam

Pe măsura răspândirii formatului 4K, noua cameră video Sony Action Cam FDR-X1000VR vă oferă posibilitatea de a înregistra extraordinare imagini POV (cu redare din perspectiva ochiului celui care filmează) de mare rezoluție. Puteți fixa camera pe casca de protecție – sau în oricare alt punct convenabil – și puteți capta imagini vii, deosebit de clare, la o rezoluție de patru ori mai mare decât cea a formatului Full HD. Fie că descindeți cu parapanta sau vă cățărați pe o creastă de munte, noul Action Cam vă va ajuta să retrăiți cu mare fidelitate momentele de aventură și să le împărtășiți și altora. Culorile vii și bogate, claritatea formatului 4K aduc, de asemenea, o nouă dimensiune în imaginea de peisaj – veți fi uimiți de detaliul prezent în fiecare scenă.

Sony Action Cam  FDR-X1000VR
Sony Action Cam FDR-X1000VR

Modelul FDR-X1000VR permite filmarea cu până la 120 de imagini pe secundă, în format Full HD și cu până la 240 de imagini pe secundă, în format HD, dând astfel posibilitatea de a scoate în evidență momentele importante ale întâmplărilor filmate, prin redarea cu încetinitorul. Aceste efecte pot fi puse ușor în practică datorită aplicației gratuite Action Cam Movie Creator.

Action Cam FDR-X1000VR
Action Cam FDR-X1000VR

Ca o premieră în domeniul camerelor video Action Cam, modelul FDR-X1000VR poate înregistra în regim 4K, cu până la 30 de imagini pe secundă la un flux de date de 100/60Mbps.

Înregistrarea se face în formatul XAVC S, dezvoltat pentru uzul consumatorilor, pe baza formatului XAVC 4K/HD creat pentru profesioniști. Vă veți afla mai aproape de calitatea profesională a imaginii și veți avea posibilitatea să redați mișcări complexe ca acelea ale unor stropi de apă sau să înregistrați imagini cu mulțimi de oameni, la un grad uimitor de finețe a detaliului.

Action Cam HDR-AS200VR
Action Cam HDR-AS200VR

Ambele modele sunt dotate cu obiectivul super-grand-angular ZEISS Tessar având un unghi de cuprindere de 170° și oferind o perspectivă panoramică asupra acțiunilor care se derulează în jur. Sistemul de stabilizare optică SteadyShot- recent îmbunătățit – asigură imagini clare și stabile, chiar dacă filmați în timpul unei cățărări sau dacă mergeți cu bicicleta. Noul sistem este de trei ori mai eficient decât versiunile anterioare în a preveni efectele vibrațiilor de înaltă frecvență – ca acelea care pot surveni când camera este montată pe o dronă.

Action Cam HDR-AS200VR
Action Cam HDR-AS200VR

Noul sistem Loop Recording, care echipează atât FDR-X1000VR cât și HDR-AS200VR, vă dă siguranța că nu veți rata niciun moment important. Aidoma multora dintre camerele video profesionale, aceste modele pot înregistra continuu folosindu-se de o memorie tampon. Apăsați butonul când vedeți că un eveniment se petrece brusc – de pildă un val mai neobișnuit – iar camera a și înregistrat începutul acestei scene.

Imaginile deosebite sunt completate de un sunet cu claritate de cristal. Microfonul stereo de înaltă calitate este acum dotat cu noul sistem Wind Noise Reduction. Vă veți da seama de diferență când veți auzi sunetul mai clar al unei coborâri pe snowboard sau pe bicicletă.

Filme uimitoare în doar câteva minute

Oare cine ar vrea să piardă timpul cu programele de editare video când deja se anunță următoarea aventură? Noua aplicație rezidentă în camera video Highlight Movie Maker selectează cele mai bune imagini filmate și le asamblează într-un rezumat semnificativ. Procedeul este rapid și automat. Durează câteva clipe să încărcați rezultatul stocat în smartphone (în format MP4) pe site-uri ca Facebook sau YouTube. Cu ajutorul aplicației gratuite Action Cam Movie Creator puteți suprapune date GPS, reconstituind astfel traseul exact. Puteți de asemenea, să utilizați funcția Video Merge pentru a pune laolaltă cele mai bune secvențe filmate. Aveți posibilitatea de a adăuga muzica favorită la filmul editat creându-vă astfel propriul stil de film. Noua aplicație Action Cam App pentru smartphone Android și iOS ușurează procesul de editare.

Mai multe monturi, mai multe accesorii

Sistemul Wi-Fi încorporat permite conectarea camerei cu noul dispozitiv RM-LVR2 Live-View Remote. Rezistent la apă, acesta se poate purta pe mână și vă permite să verificați unghiurile de filmare, să porniți sau să opriți înregistrarea, să revizuiți imaginile filmate sau să ștergeți scenele nedorite. Este mult mai comod astfel decât în cazul în care ar fi trebuit să faceți aceleași lucruri manevrând camera montată pe cască ori pe ghidonul bicicletei, sau dacă ați fi purtat mănuși. Sistemul RM-LVR2 permite, de asemenea, controlul radio și monitorizarea a până la cinci camere video – inclusiv alte camere Action Cam sau aparate Sony Lens-style cum ar fi QX1 sau QX30. Controlul simultan al mai multor camere video va fi posibil prin intermediul aplicației PlayMemories Mobile versiunea 5.2 (care va fi lansată în primăvara lui 2015).

O gamă extinsă de accesorii vă dă mai multe posibilități de a aborda aventuri mai mici sau mai mari. Montura pentru cască VCT-HSM1 se reglează ușor pentru a obține unghiul de poză perfect în timp ce schiați sau mergeți cu bicicleta. Montura pentru placă VCT-BDM1 aderă ferm și sigur la snowboard sau la placa de surf. Pentru modelul FDR-X1000VR, este disponibilă carcasa subacvatică SPK-X care permite utilizarea camerei la adâncimi de până la 10m. Prin înlocuirea capacului standard al carcasei camerei video cu un capac opțional AKA-DDX1 Dive Door (numai pentru FDR-X1000VR), veți putea focaliza imagini la adâncimi de până la 60m. Noile modele Action Cam FDR-X1000VR și HDR-AS200VR de la Sony sunt disponibile pentru precomandă. Camera Sony Action Cam FDR-X1000VR va fi disponibilă în magazinele din Europa începând cu luna aprilie a acestui an. Camera Sony Action Cam HDR-AS200VR va fi la raft în Europa din martie 2015.

fotostefan

One thought on “Noile Sony Action Cam FDR-X1000VR cu înregistrare 4K și Sony Action Cam HDR-AS200VR cu înregistrare Full HD”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.