Noile Sony NEX-F3 si Alpha 37 lansate in România

În această dimineață Sony a prezentat la București noile aparate foto din gama NEX și Alpha.

nex f3 alpha 37
Sony

Evenimentul a avut loc la Cărturești Verona și s-a desfășurat în cadrul vernisajului expoziției de fotografie organizată sub auspiciul Sony World Photography Awards.

Sony NEX-F3

nex f3
Sony NEX-F3

Aparatul foto NEX-F3 încape cu uşurinţă în buzunar şi, dispune de acelaşi design precum celelalte camere foto din gama α cu montură E. Mult mai mare decât senzorii disponibili pe camerele compacte, senzorul CMOS Exmor APS HD cu rezoluţie de 16,1 megapixeli reali captează mai multă lumină, surprinde imagini cu zgomot redus şi filmează Full HD precis şi detaliat (50i/25p). Precum tradiţionalele aparate DSLR, cu NEX-F3 este uşor să creezi efecte cu defocalizarea fundalului.

De asemenea, auto-portretele sunt uşor de realizat datorită ecranului care poate fi rotit la până la 180°. Camera trebuie ţinută la depărtare, iar ecranul LCD trebuie să fie întors la 180° pentru o imagine proprie clară. Apasă butonul shutter sau lasă opţiunea Smile Shutter să realizeze fotografia automat.

Opţiunile de fotografiere în condiţii de lumină slabă sau în interior sunt extinse cu ajutorul unui bliţ adiţional încorporat. Introdus prima dată pe apreciatul aparat foto NEX-7, bliţul pop-up permite realizarea portretelor şi a altor fotografii fără să ai nevoie de un bliţ accesoriu.

NEX-F3 ajută fotografii amatori să realizeze portrete de calitate fără efort. Sistemul de focalizare automată identifică poziţia modelului, redimensionând scena astfel încât să creeze fotografii tip portret corect compuse şi de înaltă calitate.

Până în acest moment pentru a realiza o fotografie în plan apropiat era necesar un obiectiv foarte puternic. De acum, te vei putea bucura de instantanee clare cu ajutorul funcţiei de zoom Clear Image care dublează capacitatea de mărire a obiectivului.

Aparatul NEX-F3 elimină alegerea întâmplătoare din gama generoasă de modele la ofertă. Modul Auto Superior recunoaşte inteligent o gamă largă de scene şi subiecte, ajustând setările cu calificarea unui fotograf experimentat.

Alte îmbunătăţiri recomandă NEX-F3 drept o alegere ideală pentru fotografii decişi să facă un pas în faţă de la camerele compacte. Impresia de cameră foto premium este sporită datorită mânerului care permite o manevrare uşoară şi confortabilă.

De asemenea, durata de viaţă a bateriei a fost mărită la 470 fotografii cu o singură încărcare – rezultat îmbunătăţit cu aproximativ 18% faţă de NEX-C3.

Pentru NEX-F3 a fost realizat și teleobiectivul cu zoom SEL18200LE F3.5-6.3 E18-200mm
Noul SEL18200 F3.5-6.3 OSS LE cu distanţa focală cuprinsă între 18-200mm oferă o gamă de zoom puternică, de 11x, şi o rezoluţie superioară într-o carcasă uşor de transportat. Noul obiectiv cu montură E, mai mic şi cu 12% mai uşor decât SEL18200, dispune de stabilizare optică a imagini.

Sony Alpha 37

alpha 37
Sony Alpha 37

• Senzor Exmor™ APS HD CMOS de 16,1 megapixeli
• Fotografiere rapidă cu 7 cadre pe secundă şi autofocus continuu în modul Tele-Zoom Continuous Advance Priority AE prin tehnologia cu oglindă semitransparentă
• Sistem autofocus în 15 puncte cu trei senzori în cruce
• Vizor Tru-Finder™ de înaltă rezoluţie cu acoperire 100%
• Compatibilitate AVCHD (50i/25p) pentru înregistrări video cu aspect cinematic
• Funcţia “Auto Portrait Framing” pentru portrete profesionale
• Ecran LCD ajustabil pentru utilizare comodă
• Sensibilitate înaltă ISO 100 – 16000
• Zoom-ul “Clear Image” dublează distanţa focală efectivă, menţinând cadrele bogate în detalii
• Rezultate profesionale cu modul Auto Superior

Tehnologia cu oglindă semitransparentă, dezvoltată de Sony, face posibilă combinaţia dintre fotografierea rapidă, autofocusul continuu şi vizualizarea în timp real, chiar şi pentru înregistrările video Full HD (50i/25p). Sistemul de focalizare AF în 15 puncte cu trei senzori în cruce asigură focalizarea cu precizie asupra feţei sau subiectului aflat în mişcare. Astfel, vei putea surprinde toate momentele speciale, de la activităţi sportive pline de dinamism la portrete de familie precis încadrate. Modul Tele-zoom Continuous Advance Priority AE apropie subiectul detectat de senzor printr-o serie de imagini clare, detaliate, fotografiate cu până la 7 cadre pe secundă, chiar şi atunci când acesta se deplasează rapid.

Încadrarea şi focalizarea vor deveni o plăcere cu noul vizor electronic Tru-Finder™, superior multor vizoare optice. Cu o rezoluţie de 1440 de puncte şi un câmp de vizualizare 100%, vizorul electronic oferă aceeaşi performanţă ca şi camera SLT-A57, recent lansată de Sony. Tru-Finder™ beneficiază şi de un mod special adresat celor care poartă ochelari, pentru o vizualizare cât mai confortabilă.

Reglarea expunerii, alături de alte setări creative pot fi vizualizate în timp real fie pe Tru-Finder™, fie pe ecranul LCD Clear Photo ajustabil, de 6,7 cm (2,7″).

regional product manager sony
7fps

Modelul α37 le permite utilizatorilor începători să realizeze portrete profesionale, asemenea unui fotograf cu experienţă. Modul Auto Portrait Framing identifică poziţia subiectului şi ajustează cu precizie imaginea, pentru a obţine fotografii portret de calitate, la rezoluţie înaltă, utilizând regula treimilor din compoziţie. În plus, datorită tehnologiei By Pixel Super Resolution, imaginile tăiate sau portretele cu zoom păstrează aceeaşi rezoluţie înaltă, cu un nivel ridicat de detaliu.

Amatorii fotografiilor cu zoom nu mai trebuie să aibă mereu la îndemână un obiectiv profesional. Zoom-ul 2x Clear Image aduce cadrele apropiate de calitate profesională prin dublarea zoom-ului efectiv al obiectivelor. Tehnologia By Pixel Super Resolution, dezvoltată de Sony, asigură menţinerea unui nivel ridicat al detaliului, tonului şi texturii. Este cea mai bună opţiune atât pentru călătorii, cât şi pentru fotografierea de zi cu zi, având posibilitatea de a utiliza distanţa focală maximă fără accesorii suplimentare.

Senzorul Exmor™ APS HD CMOS de 16,1 megapixeli asigură obţinerea unor înregistrări video Full HD bogate în detalii şi cu zgomot redus. Senzorul este echipat cu cel mai nou procesor BIONZ, care permite extinderea opţiunilor de fotografiere cu sensibiltate ISO de la 100 la 16.000. Numărul opţiunilor de utilizare în condiţii de lumină redusă este mai mare, fără a mai fi necesară utilizarea bliţului. Stabilizatorul optic SteadyShot INSIDE, disponibil pe toate camerele α SLT, reduce mişcarea camerei în timpul înregistrării video de până la 4 ori, rezultând imagini clare, prin utilizarea obiectivelor cu montură A.

Teleobiectiv cu zoom SAL18135 de 18-135 mm F3.5-5.6 montură A
Teleobiectivul cu zoom SAL18135 este o alegere inspirată pentru noua cameră Sony α37. Zoom-ul generos 8x oferit de obiectivul compact, uşor de transporat, transformă teleobiectivul în accesoriul ideal pentru călătorii, fotografia de stradă sau cea de zi cu zi. Designul SAM asigură autofocusul rapid şi combate zgomotul, în timp ce Focusul Manual permite reglarea fină şi exactă pentru obţinerea rezultatelor dorite.

Pretul celor doua aparate este de aproximativ 600 Euro.

fotostefan

One thought on “Noile Sony NEX-F3 si Alpha 37 lansate in România”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.