Noua ecranizare a povestii “Cartea Junglei” (The Jungle Book)

“Cartea Junglei” (The Jungle Book) a ajuns din nou pe marile ecrane, dar de data asta sub forma unui film de acţiune, nu a unei animaţii prietenoase, aşa cum probabil mulţi dintre noi îşi aduc aminte!

poster film cartea junglei the jungle book 2016
Cartea Junglei 2016

Rezultatul este chiar spectaculos, iar finalul este unul, oarecum, suprinzător pentru spectatorii de toate vârstele.

Pe scurt, filmul este inspirat de cartea lui Rudyard Kipling şi ne prezintă aventurile lui Mowgli (Neel Sethi), un ”pui de om” crescut de animale, doar că în această ecranizare povestea e recompusă astfel încât omul este prezent ca ameninţare/concept, el fiind singurul care ştie, sau ar ar trebui să cunoască, tainele focului sau Floarea Roşie, cum o numeşte Bagheera (naratorul poveştii).

Mowgli trăieşte în junglă alături de o familia de lupi, condusă de Akela (Giancarlo Esposito) şi Raksha (Lupita Nyong’o) până când un tigru bătrân, Shere Khan (Idris Elba), pune ochii (sau mai bine zis ochiul, pentru că pe unul l-a pierdut într-o luptă) pe el şi vrea răzbunare pentru o întâmplare de acum câţiva ani. Atunci încep peripeţiile (pe care nu vi le povestec, căci merită să le vedeţi la cinema) şi din fericire Mowgli nu e singur, ci e ajutat de o panteră, Bagheera (Ben Kingsley), dar şi de un urs mai leneş din fire, dar şi amuzant, Baloo (Bill Murray).

film cartea junglei Bagheera, Baloo, Mowgli, Raksha
Bagheera, Baloo, Mowgli, Raksha

Din pelicula originală sunt prezente cele două cântece: Bear Necessities şi I wana be like you, fiind interpretate de Murray şi Walken.

Ce este surprinzător la această ecranizare: efectele speciale; totul, în afară de băiat, este făcut în 3D! Filmul este incredibil de bine realizat din acest punct de vedere, creatorii folosind imagini cu animale reale pe care le-au stilizat cu ajutorul CGI-ului. Rezultatul este unul spectaculos şi înfricoşător în acelaşi timp; chiar vă recomand să vedeţi filmul în format 3D, poate chiar la IMAX (unde l-am văzut şi eu) sau la Cinema City 4DX de la MegaMall Pantelimon.

Scenele în care Shere Khan îl urmăreşte pe Mowgli sau se luptă cu alte animale sunt surprinzător de realiste, iar jungla luxuriantă este redată cu maximum de detaliu; nici atmosfera nu a fost uitată, aceasta fiind ba destinsă, ba tensionată din punct de vedere vizual, urmărind evenimentele din poveste. Filmul este atât de dinamic că nici nu veţi simţi când trec cele aproximativ 2 ore!

poster afis film cartea junglei 2016 Mowgli, Baloo
Mowgli, Baloo

Vocile actorilor sunt şi ele foarte interesante, aşa că nu strică să vedeţi filmul subtitrat, nu dublat în limba română. Replicile sunt bine scrise, iar umor este din belşug, construit atât prin replici, cât şi prin situaţii.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Neel Sethi, singurul actor în carne şi oase din acest The Jungle Book, a reuşit un rol foarte bun. Are o naturaleţe şi o expresie foarte potrivită acţiunilor, în plus parcă se mişcă ca Mowgli din ecranizarea din 1967.

poster afis film cartea junglei 2016 Bagheera, Mowgli
Bagheera, Mowgli

Totuşi, în ciuda umorului prezent în film, aş zice că această versiune a The Jungle Book este mai degrabă pentru cei peste 12 ani, fiind o lecţie despre faptul că orice acţiune are o consecinţă. Parcă şi finalul acestei ecranizări este diferit de versiunea din 1967… sau poate ar trebuie să citesc cartea ca să aflu!
Copywright foto: Disney Enterprises

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.