Poze cu cea mai colorata strada in trepte din Bucuresti dar si cu alte stradute cu trepte

De citeva zile Bucurestiul are si cea mai colorata strada din oras, respectiv strada Xenofon, una din strazile in trepte din Capitala.

strada Xenofon colorata
strada Xenofon

Intamplator am trecut pe linga strada Xenofon, care se afla linga parcul Carol si in apropierea strazii 11 iunie, cu citeva zile inainte ca desenele sa fie terminate.

bucuresti strada Xenofon
work in progress

Apropo autorul desenelor viu colorate este artista plastica Eva Radu.

eva radu artista plastica
semnatura

Din cite am aflat Eva Radu a lucrat 7 zile ca sa termine repectivele desene, care reprezinta opt monumente semnificative ale Bucurestiului (printre acestea se numara Opera Română, Arcul de Triumf, Muzeul de Arta si Casa Poporului).

imagine hdr
poza HDR
strada Xenofon desenata
strada in trepte desenate

Ca parere personala, cred ca ar fi fost mai interesant daca se desena altceva; poate ceva inspirat din istoria strazii de pe colina Filaretului, strada care are o vechime de 200 de ani, iar cele 8 monumente merita vizitate la fata locului.

strada Xenofon
strada in trepte
strada Xenofon in trepte colorate
pasiuni

Ca bonus, daca veti urca scarile pina sus la Aleea Suter, o sa vedeti o cladire interesanta: un palat vechi de 100 de ani, construit de arhitectul german Adolf Suter pe vremea lui Carol I si care a fost renovat si transformat in hotel (Carol Parc Hotel).

Cu un filtru color:

Carol Parc Hotel bucuresti
cu filtru color

Si panoramic:

Carol Parc Hotel imagine
Carol Parc Hotel

Strada Xenofon nu este chiar singura strada cu trepte din Bucuresti, dar cred ca ea este singura atestata oficial, celelalte neavind denumire oficiale, sau poate au, dar nu am descoperit eu (daca aveti informatii suplimentare puteti sa le scrieti mai jos la rubrica Comentarii).

photosetup.ro

Alta strada in trepte se afla in cartierul Cotroceni, in apropierea parcului Romniceanu si a sediului Ligii Profesioniste de Fotbal.

alee in trepte parc Romniceanu
in cotroceni

Strada respectiva face legatura intre strazile Alexandru Vitzu si Grigore Romniceanu. Spre deosebire de strada Xenofon, treptele ei nu sunt intr-o stare prea buna, plus ca locul din stinga, cum coborati, este plin de gunoaie.

strazile Alexandru Vitzu si Grigore Romniceanu
alee in trepte cotroceni

Alta straduta sau mai bine zis alee, care mie mi se pare cea mai interesanta dintre cele prezentate aici, desi este si cea mai degradata si din nou gunoaiele sunt prezente, se afla in Dealul Mitropoliei si face legatura intre Aleea Mitropoliei (cam din dreptul Clopotnitei) de Strada Ienachita Vacarescu.

Dealul Mitropoliei
pe Dealul Mitropoliei

alee in trepte bucuresti mitropolie
alee in trepte

Uneori este si o pisica neagra pe acolo 🙂

pisica neagra bucuresti
pisica neagra

Cind mergi pe acolo ai senzatia ca vei intra direct in casele oamenilor din zona!

Dealul Mitropoliei bucuresti alee
pe scari

Citeste si: Weekend automobilistic la AFI Palace Cotroceni

strada Xenofon bucuresti

Si o poza HDR:

aleea mitropoliei Strada Ienachita Vacarescu
HDR

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Este interesant si cred eu ca si frumos ca Bucurestiul se mai coloreaza (vedeti si pictura murala de pe blocul din Militari sau graffiti din parcarea Ciclop sau cele de pe strada Berzei), dar se si modernizeaza, oferind internet wireless gratuit in unele parcuri.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

PS:O lista mai completa cu aleeile cu trepte din Bucuresti se gaseste aici.

2 thoughts on “Poze cu cea mai colorata strada in trepte din Bucuresti dar si cu alte stradute cu trepte”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.