Program gratuit pentru controlul de la distanta a dslr-urilor Nikon

DigiCamControl este un program gratuit, open source, care permite controlarea de la distanţă a setărilor majorităţii aparatelor foto DSLR Nikon conectate la un PC cu Windows.

program de control al aparatelor foto nikon
digiCamControl

DigiCamControl permite tethering, live view, declanșarea aparatului foto, transferul de imagine directă de la distanță, controlul mai multor camere simultan și chiar puteţi controla aparatul foto de la o tabletă sau un smartphone prin intermediul rețelei locale (cu fir sau fără fir).

digiCamControl  DSLR camera remote control open source software
digiCamControl

După ce conectați camera foto la la computer cu un cablu USB porniți programul și aveți acces la aproape toate controalele camerei. Puteți avea imaginea din vizor direct pe monitorul computerului dumneavoastră, puteţi focaliza și expune manual sau automat, iar apoi vedeţi rezultatul direct pe ecranul computerului.

Lista cu dslr-urile Nikon suportate poate fi consultată pe site-ul oficial.
Acest digiCamControl, suportă şi dslr-urile Canon, doar că posesorii lor au la deja la dispoziţie un program gratuit, oferit de chiar de Canon, ce se găseşte pe cd-ul care vine odată cu aparatul foto.

Nikoniştii nu au acestă opţiune, ei trebuie să cumpere programul dedicat Camera Control Pro 2, sau alt program, de exemplu Lightroom 4.

Eu nu am încercat (încă) digiCamControl, dar din câte am înţeles programul permite, în plus de modul cadru unic (single frame) şi bracketing, time lapse şi focus stacking.

DigiCamControl este dezvoltat de Duka István și este distribuit ca open source (gratuit sub licenţă GNU), atât cu programul executabil, cât şi codul sursă original (C #).

Posesorii de Apple ar trebui să încerce programul sofortbildapp

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.