Recuperarea fotografiilor sterse de pe cardul de memorie

Stergerea din greseala a fotografiilor realizate se poate intampla oricui, dar din fericire exista programe de recuperare a fotografiilor sterse de pe cardul de memorie.

fotograf si aparat foto
foto

Atunci cind stergeti o imagine de pe card, acest lucru se face, de obicei, fara eliminarea fizica a fisierului respectiv. Este stearsa doar adresa sa, iar spatiul ocupat este declarat liber pentru noi fotografii.
Vestea buna este ca exista multe programe, unele pe bani, altele gratuite, pentru recuperarea fotografiilor sterse.

Conditia principala este sa incercati recuperarea fotografiilor inainte de a realiza altele, deoarece fotografiile noi sunt scrise peste cele sterse si astfel scad sansele de a le recupera.Acesta este un alt motiv pentru a avea la voi un card de rezerva.

Pasii de urmat pentru recuperarea imaginilor sterse de pe un card de memorie,fie ca este vorba de un card SD, CF, xD Picture Card, SmartMedia, Memory Stick, MMC Card sau de pe harddisk (HDD) sunt urmatorii:
– descarcati unul din programele mentionate mai jos;
– verificati sa aveti spatiu pe harddisk; ar fi bine sa aveti cel putin dublu fata de capacitatea cardului de memorie;
– daca nu aveti citititor de card conectati camera foto la calculator, iar daca vreti sa recuperati fotografiile sterse de pe hard disk, specificati folderul unde au fost fotografiile respective;
– lansati programul si urmati pasii pe care ii indica acesta.

Programe recuperare fotografii sterse

Recuva – gratuit si simplu

Poate fi folosit prin intermediul unui wizard sau cu ajutorul ferestrei principale.

program recuperare fotografii sterse
Recuva

Mai util mi se pare wizardul unde se specifica pasii de urmat: tipul fisierului de recuperat, directorul in care s-au aflat fisierele sterse si modul de scanare.Implicit este setat pe modul de scanare rapid, dar daca aveti timp alegeti modul Deep Scan, mod mai minutios si de durata.In acest mod, in functie si de capacitatea cardului,scanare poate dura 1 ora sau mai multe.

deep scan recuva
deep scan

Recuva este gratuit, simplu de folosit, are rezultate bune in recuperarea fotografiilor sterse si are interfata in limba română.

Alte programe pentru recuperarea fotografiilor sterse: Zero Assumption Recovery, CardRecovery.

Va recomand sa cititi: Recomandari sisteme de backup pentru fotografiile digitale

Daca ati cumparat un card de memorie SanDisk in ambalajul acelui card s-ar putea sa gasiti un bilet prin care sunteti instiintati de posibilitatea descarcarii programului pentru recuperat imaginile sterse SanDisk RescuePRO.
Se foloseste la fel ca Recuva:

sandsik rescuepro
RescuePro
SanDisk RescuePRO
SanDisk RescuePRO

Acelasi lucru este valabil si pentru cardurile de memorie Lexar.Programul se numeste Lexar Image Rescue 4 Software si poate fi descarcat de pe site-ul oficial.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Din cate am obervat eu aceste programe, SanDisk RescuePRO si Lexar Image Rescue 4 Software, dau rezultate mai bune decit Recuva, asa ca ar fi bine sa aveti instalat unul din aceste doua programe.Mai mentionez ca si in cazul acestor doua programe scanare dupa fotografiile sterse poate dura 1 ora sau mai mult.

fotostefan

4 thoughts on “Recuperarea fotografiilor sterse de pe cardul de memorie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.