Red Dot Award pentru Nikon D5200

Nikon a anuntat castigarea unui nou premiu Red Dot. De data aceasta, cel mai nou DSLR entry-level, Nikon D5200 a castigat premiul in sectiunea Communication Design 2013.

meniu nikon d5200
meniu

Red Dot Award Communication Design premiaza originalitatea, calitatea, recunoasterea valorii si a relevantei sociale, satisfactia grupului tinta, interfata cu utilizatorul, aspectele estetice, calitatea designului, etc.

sub grip
sub grip

Nikon D5200 (despre care am scris si eu un review aici) s-a evidentiat in fata juriului la categoria “Interface Design” (designul interfetei cu utilizatorul).

Desi la exterior D5200 nu difera cu mult de predecesorul sau, D5100, in interior lucrurile stau cu totul altfel: senzorul de 24 de megapixeli, sistemul AF cu 39 de puncte de focus (preluat de la D7000), impreuna cu procesorul de imagine EXPEED 3 si noile optiuni video fac din Nikon D5200 un DSLR cu totul nou.

Nikon D5200 este al saselea produs Nikon premiat recent cu Red Dot Award, dupa Nikon D4, Nikon 1 V2, Nikon 1 J2, S1 si Coolpix S01.Premiile Red Dot Award vor fi acordate intr-o gala ce se va desfasura in octombrie la Berlin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.