Rezultatele concursului foto Betonul in viata noastra

Asociația Globală de Ciment și Beton ( Global Cement and Concrete Association – GCCA) a anunțat câștigătorii concursului său global de fotografie “Concrete in Life” („Betonul în viața noastră”).

poza arhitectura cladire bucuresti betonul in viata noastra
arhitectura – Bucuresti

Peste 5.000 de înscrieri din peste 40 de țări au evidențiat rolul vital jucat de beton în sprijinirea economiilor, conectarea comunităților și construirea de structuri inovatoare în întreaga lume.

poza banner Global Cement and Concrete Association  GCCA betonul in viata noastra
Global Cement and Concrete Association – GCCA

Deschis fotografilor profesioniști și amatori, prin intermediul rețelelor de socializare și online (Instagram și Twitter), competiția „Betonul în viața noastră” a fost împărțită pe trei categorii (Urban design, Practical concrete, Small scale concrete – proiectare urbană, beton practic, beton la scară mică), cu înscrierile care demonstrează utilizarea pe scară largă și diversă a betonului pe tot globul.

Pentru înscierea la concursul foto „Betonul în viața noastră” au fost folosite hashtag-urile:
#ConcreteInLife
#UrbanConcrete
#PracticalConcrete
#SmallScaleConcrete

Câștigătorul general, care a primit premiul de 10.000 USD, a fost ales dintre câștigătorii categoriei individuale (enumerate mai jos), care au câștigat fiecare un premiu din categoria 2.500 USD.

Câștigătorul general, premiul “Best Concrete in Life”, plus categoria Practical concrete (Amateur), a fost desemnat Rolando Batacan, pentru poza piaței de fructe și legume Al Aweer din Dubai – click pentru fotografie .
Această fotografie arată o secțiune a podului pietonal situat în apropierea pieței de legume și fructe Al Aweer din Dubai. Imitând ciclul vieții, acești lucrători traversează podul în fiecare zi dimineața și înapoi seara, după o muncă serioasă

•Citește și: One World Observatory – impresii de calatorie si imagini foto-video

Câștigătorii celorlate categorii:

•Urban design and use (Professional) – a fost premiat Pedro Ajuriaguerra Saiz pentru imaginea realizată la Museu de les Ciències Príncipe Felipe, Spania- click aici pentru poza lui.
Descrierea fotografiei:
”Fiul meu aleargă pe fațada exterioară a muzeului de științe din Valencia, Spania. Este o fațadă albă din beton proiectată de renumitul arhitect Santiago Calatrava. În acea zonă există un mic iaz care reflectă o parte a fațadei care generează efectul unui ochi”

•Urban design and use (Amateur) – a fost premiat Corin Gibbon pentru poza Le Corbusier’s Capitol Complex Chandigarh din India – click pentru imagine

•Practical concrete (Professional) – a fost premiat Jason Chowdhury pentru o imagine realizată în Harbin, China – click pentru fotografie
Descrierea imaginii:”Povestea este despre singurătate în viața orașului nostru. Am observat că un agent de pază mergea sub pod singur. După ce am realizat fotografia, am coborât să vorbesc cu el. El mi-a spus că nu-i dispalce să fie singur. Se bucură de timpul petrecut în singurătate și se simte ca un călător solitar”

ishoot.ro

•Small scale concrete (Professional) – Emman Foronda pentru o fotografie realizată în Lobo, Filipine
Descrierea imaginii:
„Pescarii folosesc un„ recif artificial de corali ”, un cub deschis din beton prefabricat, apoi îl distribuie pe fundul mării. Acest lucru ajută la îmbunătățirea habitatului de viață marină, precum și la creșterea productivității peștilor, prin urmare, promovarea turismului și acvaculturii locale.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

•Small scale concrete (Amateur) – Santiago Aleman pentru imaginea realizată în Spania, La Mancha
Descrierea fotografiei:
„Containere din beton cilindric utilizate în regiunea predispusă la secetă din La Mancha, Spania, pentru a aduce apa în zone îndepărtate cu accesibilitate dificilă pentru uz casnic. Simplitatea compoziției arată relația dintre cele trei elemente care locuiesc în spațiu: cerul uscat și albastru strălucitor, pământul de lut uscat și, în contrast, buteliile de beton umplute cu apă. ”

floria.ro

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.