Rezultatele concursului World Press Photo 2015

Au fost anunţate rezultatele concursului internaţional de fotojurnalism World Press Photo, iar marele premiu a revenit fotografului australian Warren Richardson pentru imaginea intitulată “Hope for a New Life”.

Warren Richardson world press photo winner
© Warren Richardson

Fotografia bebeluşului trecut prin gardul de sârmă ghimpată de la graniţa Ungariei cu Serbia, a fost realizată anul trecut pe 28 august 2015, iar fotograful Warren Richardson s-a folosit doar de lumina Lunei, deoarece bliţul i-ar fi dat de gol pe imigranţii care au trecut graniţa.

Warren Richardson va primi că premiu 10.000 Euro şi un dslr Canon 1DX Mark II

La categoria Natură (singles) locul I a revenit fotografului australian Rohan Kelly pentru imaginea “Storm Front on Bondi Beach”.

Rohan Kelly winner world press photo
© Rohan Kelly

La categoria Oameni (singles) primul loc a fost ocupat de fotograful Matic Zorman pentru imaginea “Waiting to Register”.

Matic Zorman winner world press photo
© Matic Zorman

La categoria Oameni (series) primul loc a revenit fotografului japonez Kazuma Obara pentru seria de imagini “Exposure”.

Kazuma Obara winner world press photo
© Kazuma Obara

Categoria “Daily Life” (singles) locul întâi a revenit lui Kevin Frayer din Canada, autorul pozei “China’s Coal Addiction”.

Kevin Frayer winner world press photo
© Kevin Frayer

Un total de 82.951 fotografii au fost înscrise în concurs în acest an de 5.775 fotografi din 128 de ţări din întreagă lume. Premiile de la cele 8 categorii, au revenit la 41 de fotografi, proveniţi din 21 de ţări, precum: Africa de Sud, Australia, Austria, Brazilia, Canada, China, Elveţia, Franţa, Germanya, Iran, Italia, Japonia, Mexic, Portugalia, Rusia, Slovenia, Spania, Suedia, SUA, Turcia.

Toate fotografiile premiate pot fi văzute pe site-ul oficial

www.worldpressphoto.org/collection/photo/2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.