Sigma fp aparatul foto mirrorless full-frame in carcasa compacta

Sigma, producătorul japonez de camere şi obiective foto, a anunţat fp un nou aparat foto mirrorless full-frame, diferit faţă de ceea ce există deja pe piaţă. Noul mirrorless Sigma fp are un corp compact, de numai 422 grame.

Sigma fp aparat foto mirrorless senzor ful frame
Sigma fp – mirrorless compact – senzor full-frame

Compania niponă consideră că aceast mirrorless full-frame va putea fi folosit în mult mai multe situaţii, putând fi mai uşor de transportat şi mai puţin intimidant decât „cărămizile” considerate profesionale. Vorbim despre dimensiuni de 112.6 x 69.9 x 45.3mm (lungimexlățimexgrosime), cu o greutate de 422 grame cu tot cu baterie şi card SD.

În comparaţie, aparatelel foto compacte Sony seria RX100 are dimensiuni doar puţin mai mici, însă vin echipate cu un senzor de 1”, mult mai mic decât cel de 35mm de pe Sigma fp.
Avantajul compactei Sony este însă faptul că are un obiectiv integrat, deci dimensiunile sale rămân mici, în timp ce Sigma fp trebuie să mai „crească” puţin pentru a putea realiza şi fotografii.

butoane aparat foto compact mirrorless Sigma fp
butoane

Montură folosită este Leica L, fiind compatibil cu obiectivele Leica dar și Sigma dedicate. Avantajul acestor obiective este faptul că sunt mai mici, deci nu vor creşte foarte mult dimensiunile sau greutatea.
Dar Sigma produce şi adaptoare pentru obiective (ca de exemplu MC-21) şi deja confirmă compatibilitatea acestora cu obiectiva Canon şi Sigma pe montură EF, de exemplu.

Citește și: Ziua Internationala a Fotografiei – World Photo Day – marcata de Drobo printr-un concurs foto

Sigma fp are un senzor Bayer iluminat din spate cu o rezoluție de 24 megapixeli, înregistrare RAW pe 14 biți. Plajă ISO este de la 100 la 25.600 iar sistemul de focalizare are 49 de puncte, cu stabilizare electronică din software. Acesta este capabil să înregistreze la rezoluţie 4K la 24, 25 sau 30 FPS, camera fiind compatibilă cu formatele CinemaDNG la 8, 10 sau 12 biţi, cât şi cu formatul MOV folosind codecul H.264. Are conexiuni USB 3.1, HDMI și pentru microfon extern. Este prezent și un sincron pentru bliț extern (ca de exemplu Sigma EF-630)

conexiuni aparat foto compact mirrorless sigma
conexiuni – USB, HDMI, microfon extern, sincron blit

Pe lângă aceastea, construcția corpului camerei foto include protecții împotriva prafului și a stropilor de apă. Funcția Eye-Autofocus este implementată și modul de înregistrare HDR este și el prezent. Fotografierea în rafală poate ajunge până la 18 fps pentru doar 12 cadre. Fișierele obținute putând fi editate ulterior cu aplicația Sigma Photo Pro.

cel.ro

Ce nu poate oferi Sigma fp, având în vedere dimensiunile reduse, este un viewfinder (vizor). În schimb ecranul LCD de 3,5 inch este tactil (touchscreen) și sunt prezente suficient de multe butoane pentru setările camerei foto.

Sigma fp aparat foto compact performant lcd
LCD – butoane

Prezentare oficială a conceptului fp poate fi urmărită pe acest site

Rămâne de văzut cum se va descurca Sigma fp, pe o piață deja saturată de aparate foto de toate tipurile. Ca și concept, fp, pare interesant, dar practica ne va arăta care va fi ergonomia aparatului foto. Dimensiunile reduse implică și o autonomie mai redusă, iar lipsa vizorului și ecranul LCD fix ar putea fi un minus major pentru acest model.

Dacă vrei să citești noile articole publicate pe blog poți să te abonezi cu un click aici și nu uita să confirmi abonarea (uneori trebuie să verifici și folderul Spam).

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Disponibilitatea noului Sigma FP a fost anunțată pentru această toamna la un preț necunoscut încă. Fiind vorba despre un aparat foto full-frame, probabil că preţul nu va fi tocmai mic, în ciuda dimensiunilor camerei.

Produsele Sigma pot fi cumpărate de la Photosetup – sau F64 – sau eMag

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.