4 site-uri de prelucrare foto online alternative gratuite la Photoshop

Chiar dacă Adobe Photoshop este un program foarte util pentru modificarea pozelor și chiar crearea unor noi imagini, totuși nu toți utilizatori doresc să plătească licența, dar există alternative gratuite. În continuare vă prezint 4 site-uri de prelucrare foto online alternative gratuite la Photoshop.

alternative gratuite la Photoshop site prelucrare poze gratis
alternative gratuite la Photoshop – site-uri editare foto online

Cum am spus într-o postare 8 site-uri de prelucrare fotografii online gratis anterioară, dezvoltarea conexiunii la Internet a permis apariția unor site-uri de editare foto care permit retușuri destul de complexe.
Site-urile de prelucrarea a fotografiilor au două mari avantaje: sunt gratuite și nu trebuie să instalați programe pe calculator.

Dacă nu aveți nevoie să folosiţi programe de editare avansate care nici nu sunt gratuite, puteţi utiliza Photoshop Online

Un browser web și o conexiune bună sunt suficiente pentru a începe prelucrare imaginilor.

Costul licenței pentru Adobe Photoshop nu este singurul motiv care ar opri pe cineva interesat de editare foto să-l folosească. Uneori fotografiile au nevoie doar de mici modificări sau poate prelucrarea fotografiilor se face foarte rar, astfel nu este justificată investiția într-un program de editare foto.

4 site-uri alternative gratuite la Photoshop

Chiar dacă alternativele gratuite nu se ridică la nivelul Photoshopului, totuși ele vă oferă instrumentele de bază care sunt cel mai frecvent folosite în prelucrarea imaginilor.

1. Mara.Photos

mare site prelucare poze online gratis
Mara

Probabil mai puțin cunoscut, site-ul Mara imita destul de bine multe din efectele, filtrele și instrumentele disponibile în Adobe Photoshop.
În primul rând, trebuie să selectați efectul pe care doriți să îl aplicați fotografiei. După cum se observă toate opțiunile disponibile sunt enumerate chiar pe pagina principală. Există opțiunile comune de editare a imaginilor, precum redimensionare, decupare, rotire, tip, pop, vintage, art etc.

Puteți încărca pe site-ul Mara imaginea de pe desktop, din cloud sau partajați o adresă URL. Fiecare efect oferă mai multe modificări pe care le puteți face, alegând cât vizibil să aplicați efectul. După ce aplicați un efect, puteți transfera imaginea într-un alt instrument sau efect.
Site-ul Mara.Photos mi se pare ușor de folosit, poate chiar mai ușor decât site-urile recomandate în această postare.

2. Image Toolbox

image toolbox site prelucrare poze gratis online
Image Toolbox

Acest site vă ajută să micșorați o fotografie sau mai multe. Puteți să le redimensionați pe baza unor rezoluții specifice pentru lățime sau înălțime sau procent din imaginea originală. De asemenea puteți alege între formatul JPEG sau PNG, dar și la ce calitate să fie repectivul format. Cu cât calitatea (Quality) este mai mare cu atât și dimensiunea pozei poate fi mai mare.

O caracteristică plăcută este că nu trebuie să reîncărcați imaginile dacă nu le veți obține corect. Există o opțiune de „Reeditare și reîncercare” (“Re-edit and retry”), ceea ce economisește timpul încărcării unui număr mare de imagini a doua oară pentru a obține corect dimensiunea.

3. Promo Social Media Image Resizer

alternative gratuite la Photoshop dimesniuni poze facebook instagram
Promo Social Image Resizer

Dacă postarea imaginilor pe rețelele de socializare este o preocupare constantă, probabil site-ul Promo Social Media Image Resizer vă va face viața mult mai ușoară.
Fiecare site de socializare are propriile dimensiuni pentru imagini, iar Promo Social Media Image Resizer vă ajută să le obțineți foarte ușor.

ishoot.ro

În primul rând, încărcați o poză sau adăugați-o de pe o adresă URL. Apoi derulați în jos pentru a selecta tipurile de dimensiuni de imagine dorite. Promo are șabloane pentru tot ce aveți nevoie în Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Pinterest, LinkedIn, Snapchat, e-mail și blog și rețeaua Google Display.
Acestea includ fiecare tip de imagine de profil, imagine de copertă, poveste (Story) și alt spațiu în care puteți încărca imaginea.

Pachetul descărcat este un fișier zip, care are tipul de imagine în numele fișierului, așa că este ușor de știut ce aveți de încărcat pe rețele de socializare.

4. Remove BG

schimba fundal poza gratis alternative gratuite la Photoshop
Remove background

Site-ul Remove BG (Background) este una din cele mai bune soluții gratuite* pentru îndepărtarea fundalului dintr-o poză.
Încărcați o imagine de pe computer sau inserați o adresă URL. Remove BG va analiza fotografia timp de câteva minute, apoi veți obține un rezultat al versiunii anterioare dar și după prelucrare. La final puteți descărca și salva pe computer imaginea fără fundal.
* versiunea gratuită salvează imaginile cu rezoluție până la 641 x 408 (0.25 Mpx), în format .PNG. Pentru rezoluții de până la 25 Mpx trebuie să plătiți
Acesta este un editor foto online util, care oferă o soluție automată pentru caracteristică complexă din Photoshop.

Multitudinea de opțiuni și funcții din Photoshop nu este destinată tuturor. Multe persoane au nevoie de ceva mai simplu. Pentru ei, aceste alternative online gratuite la Photoshop sunt o opțiune mult mai bună, deoarece nu necesită cunoștințe profunde despre editarea imaginilor.

Citește și: 10 aplicatii gratuite de editare foto pentru Android si iPhone

De fapt, noua tendință pare să fie realizarea unor editori foto online precum Photoshop, dar fără interfața confuză. Veți obține toate funcțiile și instrumentele, dar un mod mai simplu de a le aplica.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Dacă ştiți alte site-uri de prelucrat poze online gratuit, puteți să vă aduceți aportul, lăsând un comentariu mai jos (Leave a Reply – Comment).

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.