Sony A7R III – noul mirrorless Full Frame cu sistem autofocus imbunatatit si dual card

Sony completează gama de aparate foto mirrorless full-frame prin lansarea modelului A7R III (model ILCE-7RM3).

Sony α7R III A7R III model ILCE-7RM3
Sony A7R III (model ILCE-7RM3)

Modelul mirrorless Full-frame α7R III oferă o rezoluție superioară de 42.4 megapixeli, capacitate de fotografiere în rafală de până la 10 cadre pe secundă, Funcție AF precisă și rapidă, într-un corp compact

Sony α7R III (Alpha 7R III) caracteristici tehnice esențiale:

•Senzor Exmor R™ CMOS full frame de 35mm și 42.4 MP[i] cu iluminare din spate și Evolved Image Processing
•Fotografiere în rafală de până la 10 cadre pe secundă[ii], atât la declanșare silențioasă cât și la declanșare mecanică și urmărire automată a autofocusului/expunerii automate
•399 de puncte focale AF de detecție a fazei, care acoperă 68%[iii] din suprafața imaginii, 425 puncte focale AF cu detecția contrastului și funcție Eye AF[iv] de aproximativ două ori mai eficientă
•Stabilizare optică a imaginii pe 5 axe, permițând timpi de expunere mai lungi cu 5,5 trepte[v]
•Înregistrare 4K[vi] cu citire a pixelilor pe întreaga suprafață a senzorului, fără efect de îmbinare a pixelilor[vii]
•Reproiectată pentru profesioniști, inclusiv funcții îmbunătățite Auto Focus, sloturi Dual SD Card, durată extinsă de utilizare a bateriei, terminal USB SuperSpeed (USB 3.1 Gen 1) Type-C™ și multe altele
•Compactă, ușoară, la doar 650 grame[viii]
•Dimensiuni: 126.9 x 95.7 x 60.3 mm;

Noua cameră α7R III (model ILCE-7RM3) valorifică performanța oferită de senzorul Exmor R CMOS de 42.4 megapixelii cu iluminare din spate și viteza superioară de fotografiere de până la 10 cadre pe secundăii cu urmărire completă AF/AE, oferind o calitate video 4Kvi, un interval dinamic extins de până la 15 diafragmeIX, sensibilitate ridicată și reducere a zgomotului până la o treaptă de expunere în plusiv.

Cu un corp compact și ușor, noua cameră foto este un instrument util și extrem de versatil pentru fotografi, videografi, creatori de conținut multimedia și fotografi profesioniști care au nevoie de fiabilitate și flexibilitate.

poza butoane mirrorless Sony A7R III α7R III model ILCE-7RM3
Sony A7R III – α7R III – model ILCE-7RM3

Nou nivel al calității imaginii

Senzorul Exmor R CMOS cu iluminare din spate este dotat cu o arhitectură cu lentile fără spații și strat AR (anti-reflecție) la suprafața chipului, pentru a îmbunătăți eficiența de captare a luminii, oferind astfel o sensibilitate ridicată, un nivel de zgomot redus, dar și un interval dinamic extins.

poza senzor full frame mirrorless Sony A7R III α7R III model ILCE-7RM3
senzor full frame Sony A7R III

Noua cameră A7R III (α7R III) de la Sony dispune de un nou front-end LSI care dublează* viteza de citire a senzorului de imagine, precum și un procesor de imagine BIONZ X™ îmbunătățit, care crește viteza de procesare de aproximativ 1,8 ori, comparativ cu camera foto α7R II. Datorită acestor componente, camera poate fotografia la viteze mai mari, permițând o gamă de sensibilitate ISO între 100 – 32000 (extinsă la ISO 50 – 102400 pentru foto) și un interval dinamic de 15 trepte[ix] la setări de sensibilitate redusă.

Vă recomand să citiți: Test cu Sony A7S si obiectivul SEL 28-70mm f/3.5-5.6 OSS

Noul model full-frame nu este prevăzut cu filtru optic „low pass”, ceea ce permite suprinderea imaginilor la cea mai mare rezoluție posibilă, având posibilitatea de a stoca în format RAW de 14 biți, chiar și în modul silențios sau continuu. Sistemul optic de stabilizare a imaginii pe 5 axe a fost îmbunătățit pentru a permite fotografierea la o rezoluție foarte mare, pentru timpi de expunere cu 5.5 treptev mai lenți, cea mai bună performanță[x] de compensare pentru un sistem de stabilizare a imaginii. A fost îmbunătățit obturatorul pentru a reduce vibrațiile și imaginile mișcate în toate modurile de fotografiere, inclusiv la fotografierea în rafală la 10fps, precum și redarea tonurilor pielii.

sony a7r iii aparat foto mirrorless zoom 70 200 gm
Sony A7R III – obiectiv FE 70-200 f/2.8 GM

AF performant și urmărire AF/AE cu până la 10 fpsii

Camera mirrorless full-frame A7R III este echipată cu un sistem de procesare a imaginilor care permite fotografierea la o viteză de până la 10 cadre pe secundă, cu urmărire continuă și precisă AF/AE pentru până la 76 imagini JPEG / RAW sau 28 de imagini RAW necomprimate[xi]. Viteza de până la 10 cadre pe secundă este obținută atât cu declanșatorul mecanic, cât și cu cel silențios[xii]. Camera poate înregistra continuu cu până la 8 cadre pe secundă[xiii] în modul de vizualizare live, cu un decalaj minim pe vizor sau ecranul LCD.

Pentru operabilitate îmbunătățită, în timp ce grupuri mari de imagini sunt salvate pe cardul de memorie, multe din funcțiile cheie ale camerei sunt operabile, incluzând acces la butoanele „Fn” (Function) și „Meniu”, redarea imaginilor, precum și alte meniuri sau parametri, precum categorisirea imaginilor sau funcții care facilitează sortarea imaginilor.

În plus, dacă în spațiile de fotografiere este prezentă iluminarea fluorescentă sau artificială, utilizatorii pot activa funcția Anti-flicker[xiv] pentru a permite camerei α7R III să detecteze automat frecvența luminii și timpul de declanșare pentru a minimiza efectul asupra imaginilor imortalizate. Această funcție minimizează orice expuneri sau anomalii de culoare care pot apărea uneori în partea superioară și inferioară a imaginilor imortalizate la viteze mari de fotografiere.

Sistemul de focalizare îmbunătățit al lui α7R III este alcătuit din 399 de puncte pentru AF de detecție de fază în planul focal, care acoperă aproximativ 68% din suprafața imaginii atât pe orizontală cât și pe verticală. Există, de asemenea, 425 de puncte de contrast AF, în creștere cu 400 de puncte comparativ cu a7R II. Acest sistem avansat asigură autofocus în aproape jumătate din timpul necesar a7R II în condiții de lumină scăzută, și tracking de aproape două ori mai exact. Funcția Eye AF este, de asemenea, de aproximativ 2 ori mai eficientă și este disponibilă pentru utilizarea obiectivelor Sony cu montură A împreună cu un adaptor.[xv]

Îmbunătățirile suplimentare în ceea ce privește flexibilitatea focalizării includ disponibilitatea AF în modul Lupă focalizată, suport AF cu detecție de fază în plan focal la utilizarea obiectivelor cu montură A[xvi], un buton “AF On”, un multi selector sau “joystick” pentru schimbarea rapidă a punctelor de focalizare, funcție touch focus flexibilă și multe altele.

Rezoluție video 4K pentru profesioniști

Noua cameră Sony α7R III oferă capabilități video excepționale, cu capacitate de a înregistra video la rezoluție 4K (3840×2160 pixeli) pe întreaga suprafață a senzorului full-frame. În timpul înregistrării în formatul Super 35mm, camera utilizează citirea completă a pixelilor fără grupare, colectând informații în format 5K[xvii], supraeșantionând acest conținut pentru a produce video 4K cu un nivel de detaliu superior.

ishoot.ro

Noul HLG (Hybrid Log-Gamma)[xviii] este disponibil pe α7R III și suportă un flux de lucru Instant HDR, permițându-le televizoarelor compatibile cu HDR (HLG) să ruleze imagini extrem de realiste 4K HDR. Mai mult, atât S-Log2 cât și S-Log3 sunt disponibile pentru a oferi mai multă flexibilitate pentru gradația culorilor. Camera poate, de asemenea, filma în Full HD până la 120 fps sau până la 100Mbpsvi permițând ca filmarea să fie vizualizată și ulterior editată la viteze slow motionxix de 4x sau 5x, la rezoluție Full HD cu AF tracking complet.

Construcție, design și personalizare pentru profesioniști

Noua cameră full-frame lansată de Sony este echipată cu o serie de opțiuni care oferă un stil de operare profesional. Printre acestea se numără slot-urile duale, cu suport pentru cardurile de memorie UHS-II SD în unul din slot-uri.

poza mirrorless Sony A7R III α7R III model ILCE-7RM3 dual card
dual card – Sony A7R III

Utilizatorii au o varietate de opțiuni pentru stocarea conținutului, inclusiv înregistrare separată pentru JPEG / RAW, înregistrare separată pentru imaginile statice / video, comutare automată la cardul următor atunci când s-a umplut cel curent și nu numai. Autonomia de utilizare a fost îmbunătățită semnificativ, pentru că noua cameră folosește baterii de tip Z care au o capacitate de aproape 2,2 ori mai mare decât cele de tip W utilizate pentru α7R II.

poza butoane lcd aparat foto mirrorless Sony A7R III α7R III model ILCE-7RM3
LCD – α7R III

Sony α7R III dispune de un vizor electronic Quad-VGA OLED Tru-Finder™ de rezoluție înaltă și cu luminozitate ridicată, cu aproximativ 3,686k puncte pentru un nivel al detaliilor sporit. Vizorul, de asemenea disponibil pe camera Sony α9, are un strat protector ZEISS® T* care reduce semnificativ reflecțiile și mai dispune de un strat de protecție din fluor pe lentila exterioară care respinge murdăria. De asemenea, rata de cadre este ajustabilă, de la 50 fps la 100 fps[xix], pentru a se adapta la acțiune. Ecranul LCD a fost îmbunătățit, cu o rezoluție de 1.44M de puncte și cu tehnologia WhiteMagic™ care îmbunătățește vizualizarea imaginilor în condiții de luminozitate ridicată, în aer liber.

Vă recomand să citiți și: Sony A9 – noul aparat foto full-frame mirrorless

În același timp, camera oferă posibilitatea schimbării rapide a punctelor de focus printr-un joystick și un buton ‘AF ON’ pentru a activa autofocusul în timpul fotografierii sau filmării.

aparat foto mirroless full frame Sony A7R III α7R III model ILCE-7RM3
ILCE-7RM3

α7R III permite transferul rapid al fișierelor pe smartphone, tabletă, computer sau server FTP prin Wi-Fi® și include un terminal de sincronizare, care permite conectarea directă a unităților flash externe și cablurilor. Un terminal SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1) USB Type-C™ este disponibil pentru a oferi un plus de flexibilitate pentru alimentare și conectarea accesoriilor, precum și pentru un transfer mai rapid al fișierelor pe PC.

Noua aplicație software “Imaging Suite” și modul Pixel Shift Multi Shooting

Odată cu lansarea a7R III este disponibilă o suită software numită “Imaging Edge” care extinde capacitățile creative ale întregului proces de fotografiere – de la pre-procesare la postprocesare. “Imaging Edge” oferă trei aplicații pentru PC numite “Remote”, “Viewer” și “Edit”, disponibile pentru descărcare gratuită, care permit vizualizarea live, pe PC a fotografiilor realizate remote și procesare RAW.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

O altă noutate este disponibilitatea modului e Pixel Shift Multi Shooting pe α7R III, care beneficiază din plin de stabilizarea optică avansată pe 5 axe pentru a crea imagini vii, compozite, la rezoluție înaltă. În acest mod, aparatul foto deplasează cu precizie senzorul în pași de 1 pixel pentru a capta 4 imagini cu pixeli mișcați care conțin 169.6 MP* de date foto. Aceste patru imagini pot fi compuse împreună și procesate utilizând noua suită de software “Imaging Edge”.

Preț și disponibilitate

Sony α7R III (model ILCE-7RM3) va fi disponibil în Europa în noiembrie 2017, la prețul de aproximativ 3500 €.

[i] Aproximativ, efectivi

[ii] Până la 10 fps în modul continuu “Hi+”, și până la 8 fps în modul continuu “Hi”. Viteza maximă depinde de setările camerei

[iii] Aproximativ 68% din cadru, atât pe orizontală, cât și pe verticală

[iv] Comparativ cu α7R II, conform testelor Sony

[v] Bazat pe standardele CIPA. Doar compensare ”Pitch/yaw”. Obiectiv Planar T* FE 50mm F1.4 ZA. Reducerea zgomotului oprită la expunere

[vi] Un card de memorie SDHC/SDXC de clasă 10 sau mai mare este necesar pentru înregistrarea filmelor în formatul XAVC S. Un card UHS cu viteză clasa 3 sau mai mae este necesar pentru înregistrări 100 Mbps.

[vii] În modul Super 35mm.

[viii] Aproximativ

[ix] Condiții de testare Sony pentru imaginile statice

[x] Dintre camerele digitale cu senzor de imagine full-frame. Conform comunicatului de presa din octombrie 2017, pe baza cercetării Sony

[xi] Modul continuu “Hi+” cu card de memorie SDXC compatibil UHS-II. Mediu de testare Sony.

[xii] Unele distorsiuni pot apărea în cazul subiecților care se mișcă rapid sau în cazul în care camera este înclinată rapid

[xiii] Modul “Hi”. Viteza maximă depinde de setările camerei.

[xiv] Doar efecte de 100 Hz și 120 Hz sunt detectate. Viteza de fotografiere continuă poate scădea. Fotografierea Flicker-free nu este disponibilă înj timpul fotografierii silențioase, expunerii BULB sau înregistrării video

[xv] Doar cu obiective SSM sau SAM. Funcția Eye AF nu este disponibilă pentru înregistrare video. AF-C poate fi utilizată doar când sistemul AF “Phase detection” este selectat, dar focusul este fixat la primul cadru în timpul fotografierii continue, în alt mod decât “Continuous: Lo” (Hi+, Hi, Mid).

[xvi] Doar cu obiective SSM sau SAM. Cu adaptor LA-EA3. AF cu detecție a fazei nu este disponibil pentru înregistrare video.

[xvii] 15megapixeli

[xviii] Conectați acest produs la un TV Sony compatibil cu HDR (HLG) prin cablu USB atunci când rulați filme HDR (HLG)

[xix] În PAL. 60fps sau 120fps în NTSC

2 thoughts on “Sony A7R III – noul mirrorless Full Frame cu sistem autofocus imbunatatit si dual card”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.