Sony FE 24MM F1.4 GM – noul obiectiv pentru aparate foto mirrorless full-frame

Sony FE 24MM F1.4 GM este noul membru al seriei G Master full-frame. Acesta este construit astfel încât să ofere cea mai bună performanță indiferent de deschiderea diafragmei.Noul model FE 24MM F1.4 GM (model SEL24F14GM) utilizează tehnologii optice avansate pentru a răspunde nevoilor fotografilor profesioniști.

Sony FE 24MM F1.4 GM poza obiectiv aparat foto mirrorless full-frame
Sony FE 24MM F1.4 GM

Sony SEL24F14GM are un design compact și ușor cu diametrul filtrului de φ67mm, măsoară 75.4mm x 92.4mm și are o greutate de doar 445g. FE 24mm F1.4 GM îndeplinește standardele stricte ale seriei G Master și include caracteristicile acestei serii, rezoluția înaltă și efectul bokeh.

Sony FE 24MM F1.4 GM model SEL24F14GM obiectiv aparat foto mirroless
Sony FE 24MM F1.4 GM – model SEL24F14GM

Calitatea imaginii pe care o oferă acest obiectiv și design-ului său compact îl fac perfect și pentru camerele Sony mirrorless cu senzor Sony APS-C, precum α6500 și α6300.
Cu acesta, Sony aduce numărul de obiective native Sony α E-mount la 48[ii]. Sony va continua să își dezvolte portofoliul de obiective pentru a răspunde exigențelor tuturor fotografilor, regizorilor și creatorilor de conținut cu diferite produse pentru a maximiza performanța camerelor din seria α™.

Sony FE 24MM F1.4 GM model SEL24F14GM obiectiv aparat foto mirroless A6500
Sony A6500 si Sony FE 24MM F1.4 GM

Păstrând rezoluția înaltă constantă pe toată suprafața cadrului, noul design optic al obiectivului FE 24mm F1.4 GM conține 10 grupuri cu 13 elemente, printre care două elemente XA (lentile extreme asferice) și două elemente ED (extra-low dispersion). Cele două elemente XA încorporate suprimă efectul de sagital flare[iii], astfel încât sursele de lumină punctiforme sunt reproduse cu acuratețe, ceea ce recomandă obiectivul pentru fotografierea stelelor. Acoperirea unică Sony Nano AR Coating este introdusă pentru a reduce reflexiile sau efectele de ghosting și flare, pentru imagini clare, chiar și la fotografii de peisaj unde poziția soarelui este adeseori problematică.

Vă recomand să citiți: Test Sony A7 III – un mirrorless alternativa la DSLR full-frame

Acest nou obiectiv are un design compact și ușor de doar 445g. Pentru fotografii de peisaje, care adesea sunt nevoiți să parcurgă distanțe mari pentru a găsi locul perfect pentru a realiza o fotografie, obiectivul FE 24mm F1.4 GM reduce din greutatea pe care aceștia trebuie să o care și aduce un plus dacă este asociat cu una din camerele Sony α7 / α9. Acest design ușor s-a putut construi datorită noului DDSM (Direct Drive Super Sonic Motor) de mare putere, care oferă o performanță de aproximativ trei ori mai mare față de DDSM-ul anterior, permițând astfel un răspuns rapid, poziționare rapidă și precisă și operare silențioasă atât pentru fotografiere, cât și pentru filmare.

Sony FE 24MM F1.4 GM SEL24F14GM aparat foto mirroless full-frame Sony A9
Sony A9 si Sony FE 24MM F1.4 GM

FE 24 mm F1.4 GM performează și în cazul fotografiilor close-up, de la distanțe de 0,24 metri și oferă un efect bokeh natural. Fiind parte din seria de obiective Sony G Master, FE 24 mm F1.4 GM excelează în ceea ce privește calitatea imaginii și bokeh-ul. Calitatea efectului de bokeh este direct afectată de aberația de sfericitate și de aberația cromatică axială și laterală, care pot cauza efectul de scurgere a culorilor. Toți acești factori sunt controlați în etapele de proiectare și fabricație, iar fiecare obiectiv este testat individual și ajustat pentru a oferi performanțe în ceea ce privește calitatea imaginii și bokeh-ul.

Vă recomand să citiți: Sony 100-400 F4.5-5.6 GM OSS review

Mai mult, FE 24mm F1.4 GM include funcții profesioanale care facilitează operarea atât pentru cei care fotografiază cât și pentru cei care filmează. Un inel permite controlul intuitiv al deschiderii diafragmei, în timp ce un buton permite activarea sau dezactivarea clic-urilor de reglaj în funcție de necesități.

f64.ro

Inelul pentru focus integrează Linear Response MF pentru control manual responsiv al focalizării și astfel îi oferă utilizatorului control imediat pentru o focalizare manuală rapidă și precisă. Butonul de menținere a focalizării este personalizabil, iar butonul pentru schimbarea focusului permite selectarea rapidă automată sau manuală pentru adaptarea la condițiile de fotografiere mereu în schimbare.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Obiectivul Sony FE 24 mm F1.4 GM va fi disponibil în Europa începând cu luna octombrie 2018, la prețul de aproximativ €1.600.[i] În comparație cu obiectivul full-frame auto-focus 24mm F1.4. Conform comunicatului de presă din septembrie 208, bazat pe cercetările Sony.

[ii] Sunt incluse modelele de tip converter și sunt excluse modelele de tip discontinued

[iii] Fenomen care rezultă prin dispersarea anormală a punctelor provenite de la sursele de lumină și ca se răspândește, precum o pasăre își deschide aripile, spre marginea imaginii. Este un fenomen comun obiecivelor cu deschidere a diafragmei mare.

fotostefan

One thought on “Sony FE 24MM F1.4 GM – noul obiectiv pentru aparate foto mirrorless full-frame”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.